Šabanu Šauliću na proleće podižu spomenik u Šapcu! Ilda otvorila dušu: Kako vreme prolazi, sve više mi fali

14.02.2022

11:14

0

Muzej, takođe, „stoji" i dalje kao ideja, objašnjava pevačica

Šabanu Šauliću na proleće podižu spomenik u Šapcu! Ilda otvorila dušu: Kako vreme prolazi, sve više mi fali
Copyright Ilda Šaulić ATAImages/Antonio ahel

Kako se približava dan kada će se navršiti pune tri godine otkako nas je napustio čuveni Šaban Šaulić, njegova ćerka i pevačica Ilda je, gostujući u jednoj emisiji posvećenoj njemu, otvorila dušu pa priznala da joj tata sve više nedostaje, kako vreme odmiče. Između ostalog, prokomentarisala je i presudu Alsinu Leventu, koji je u velikoj brzini onda naleteo na vozilo kojim je putovao kralj narodne muzike, pa ostavio fatalne posledice.

Takođe, istakla je da će spomenik Šabanu biti podignut na proleće u Šapcu, ali i da muzej kao ideja - još uvek postoji.

Razočaranje

- Nisam mogla da idem u Nemačku jer sam vakcinisana kineskom vakcinom, a ona se tamo ne priznaje.. To je pomalo i nepravendo jer sam kao član porodice imala poziv od suda. Presuda je sramna! Znali smo da je maksimalna kazna četire godine, a to jeste smešno za dva izgubljena života. Nama kao porodici ništa ne znači presuda jer Šabana ništa neće vratiti - rekla je Ilda u „Sceniranju", pa potom se dotakla toga kako Levent nijednog trenutka nije izrazio kajanje za to što je uradio.

Alsin Levent Printscreen Instagram/ LeventAlsin
 

- Mislim da je mojoj porodici bilo teže jer su bili tamo i imali su bliski susret s njim. Poražavajuće je to što nema kajanja kod tog čoveka. Mislim da će suđenje trajati i dalje, porodica Kerić želi da to ide na viši sud, a i mi ćemo se pridružiti. Ne zato da bi presuda bila veća već da bi pravda bila zadovoljena.

Zatim, Ilda se prisetila nekih lepih trenutaka koje je provela sa pokojnim ocem, pa je počela od toga kako se Šaban protivio njenoj ideji da počne da peva.

Muzika

- Poznato je da sam ja kasnije odlučila da se upustim u muzičke vode. To je bila moja želja koju sam htela da ostvarim, ne razmišljajući previše o tome. Da sam se malo više upustila u razmišljanje verovatno ne bih ni probala. Šaban njie bio oduševljen time, ali me je podržao kasnije. Bio je ponosan na mene i pravac koji sam izbarala, mislim da i danas opravdam prezime Šaulić - poručuje ona, priznajući da je ona imala bliskiji odnos sa ocem nego njeni sestra i brat.

- Ne ljute se Mihajlo i Sanela kad ja kažem da sam bila tatina mezimica. On je obožavao svakog od nas na svoj način. Nas dvoje smo poslednjih desetak godina putovali zajedno zbog posla i tako smo uspeli da nadoknadimo to vreme kad je on bio odsutan zbog posla. Našli smo tu žicu i postali bliski, imali smo posebnu sponu.

Šaulićeva kaže da joj otac sve više fali, kao i da joj je posebno žao što nije dočekao da uživa u odrastanju njene ćerke.

Šaban Šaulić ATAImages/Antonio Ahel
 

- Kako vreme prolazi sve više mi fali. Kao formirana i zrela žena mislim da će mi sve više trebati. Po pogledu smo se razumeli, znala sam šta misli i oseća a da ništa ne kaže. Žao mi je, u ovom periodu imam devojčicu koja ima pet i po godinu, ona pamti dedu, ne znam kako... Iznenadi me kad počne da priča svoja sećanja, kako joj je deda svirao gitaru. Žao mi je što on neće biti tu dok ona odrasta, da malo uživa u tome jer se jako radovao tome što ću imati svoju porodicu - kaže ona, napominjući da će njen otac dobiti spomenik u rodnom Šapcu.

Spomenik

- Spomenik će biti. Nas su zvali povodom toga, izabrano je i mesto gde će biti spomenik, mislim da će to na proleće da bude, ali da ne govorim unapred. A muzej kao ideja i dalje stoji. Mislim da će i to biti realizovano u narednom periodu, ali to zavisi od nas porodice da se time pozabavimo. Ne znam dal će biti u Šapcu ili Beogradu, ali svakako će biti lepo da dobije svoj prostor - zaključila je ona.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ilda Saulic (@ildasaulic)

 

Bio bi ponosan na Mihajla

Ilda kaže da je njen otac posebno bio vezan za decu i unuke, da je uživao u njihovim uspesima i da joj je krivo što nije dočekao mnogo lepe stvari koje su se desile njihovoj porodici.

- Šaban bi bio izuzetno ponosan na Mihajla. I ja sam takođe ponosna na brata. Verujem da će se dobro snaći u poslu konzula u Švajcarskoj. Ta država nam je svima dobro poznata, tamo smo završili škole nas troje i zato mislim da Mihajlu neće biti problem da se uklopi.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike