Udovica muzičara koji je nastradao sa Šabanom se oglasila nakon presude: Osećam mržnju prema tom ubici, uložiću žalbu!

24.01.2022

17:04

0

Autor: Marija Mitić

Kerićeva udovica Ružica Kerić nije imala snage da ode na suđenje gde bi, kako kaže, ubici svog supruga gledala u oči

Udovica muzičara koji je nastradao sa Šabanom se oglasila nakon presude: Osećam mržnju prema tom ubici, uložiću žalbu!
Printscreen Facebook/ RužicaKerić

Pre samo par dana, konačno je, nakon tri godine od tragedije, održano suđenje Turčinu Alsinu Leventu koji je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su život izgubili Šaban Šaulić i njegov prijatelj i klavijaturista Mirsad Kerić. Alsin je dobio kaznu od tri godine i tri meseca zatvora, a suđenju je prisustvovala Šabanova porodica, kao i sin stradalog Mirsada Denis.

Kerićeva udovica Ružica Kerić nije imala snage da ode na suđenje gde bi, kako kaže, ubici svog supruga gledala u oči.

- Ne, nisam mogla da odem. Poznavajući sebe ne bih mogla mirno da sedim, ne bih mogla ubicu mog supruga, oca naše troje dece da gledam. Mislim da bi se u meni ponovno probudio sav taj bol, sva ta, slobodno mogu da kažem, mržnja prema tom čoveku, koji je na takav način ubio, kažem slobodno  - ubio dvojicu nedužnih ljudi - počinje Ružica i odmah se osvrće na presudu kojom je izrazito nezadovoljna.

Printscreen Facebook/ RužicaKerić
Ružica i Mirsad Kerić

 - A, još kada sam čula za presudu, onda je još bolje da nisam otišla. Pa, za ljude koji nisu vakcinisani, a namerno su zarazili druge osobe koronom, kazna je pet godina, a on je dobio tri godine. Odmah sam preko mojih advokata uložila žalbu, i evo sada javno kažem da tako lako odustati neću - rekla je Ružica Kerić za Avaz.ba.

Sin Ružice i Mirsada, Denis, koji je prisustvovao suđenju, pobesneo je i u jednom trenutku se obratio Leventu, koji je sve vreme skrivao lice, 

- A onda mu je moj Denis rekao da ne bude kukavica i da skloni tu knjigu ili novine kojima se sakrivao, da porodicu nastradalih pogleda u oči. Ako je mogao u pijanom stanju, bez vozačke dozvole da vozi, onda neka bude hrabar u susretu sa porodicama Šaulić i Kerić.

Onda se u tu raspravu uključio i njegov advokat, ali Denis je i njega ućutkao. Šta je trebalo, da mu moj Denis kaže: “Ma, super što sam te video, baš si mi drag“. Dakle moj Denis je reagovao samo verbalno, ali nikakvog fizičkog obračuna nije bilo kao što su to neki mediji pisali. Na suđenje nije došao Slobodan Stojadinović Bobi, ali ja sam znala da će iskoristiti svoje povrede da ne dođe. A, znao je za srpske medije da izjavljuje i kaže kako je sa Šabanom stradao dečko muzičar. On i moj Mirso su bili jako dobri, privatno kontaktirali, i da nakon svega mog Mirsu nazove „dečko muzičar“. Pa oni su 15 godina sarađivali. Ma, razočarana sam u mnoge ljude,ali ja ne odustajem - poručuje Ružica.

Printscreen Facebook/ RužicaKerić
Ružica i Mirsad Kerić

Ružica kaže i da ju je nakon presude odmah nazvao porodični advokat.

- Rekao mi je kako je presrećan što nisam bila na suđenju. Pre svega zbog moje bolesti, a onda i zbog moje reakcije, a koja bi bila, sada mogu slobodno da kažem - stravična! Uložena je žalba, nadam se da ću se ja do tada oporaviti. E, tada će tek da bude skandal kada se ja na suđenju pojavim. Svaki dan molim dragog Boga da budem smirena kao moj Mirso,ali jednostavno ne mogu, to je jače od mene - govori Ružica, a na pitanje da li joj je ipak žao što nije otišla na suđenje odgovara:

- I jeste i nije, ali tu je isto veliku ulogu odigrao i moj sin Denis koji me je molio danima da ne idem, jer zna kakva sam,a kao što rekoh prevagnula je i moja bolest.

Za kraj Kerićeva otkriva u kakvom je odnosu sa Gordanom Šaulić, udovicom pokojnog pevača.

- Nakon te užasne nesreće nije bio baš za pohvaliti. Ali, kada su se strasti smirile, Goca i ja smo imale jedan poduži telefonski razgovor, izvinile smo se jedna drugoj, a danas mogu da kažem da imamo korektan odnos. I ona i ja , svaka od nas sve to boluje na svoj način - zaključuje Ružica Kerić.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi