Uložićemo žalbu! Ilda Šaulić ne krije da je slomljena zbog presude za smrt Šabana: Njegovim odlaskom ugasio se jedan deo mene

07.02.2022

12:05

0

Porodica Šaulić ističe da je učinjena velika nepravda, te da nisu zadovoljna odlukom suda

Uložićemo žalbu! Ilda Šaulić ne krije da je slomljena zbog presude za smrt Šabana: Njegovim odlaskom ugasio se jedan deo mene
Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Nekrunisani kralj narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je 17. februara 2019. u teškoj saobraćajnoj nesreći, a pre nekoliko dana održano je suđenje Turčinu Alsinu Leventu, kome je sud u Nemačkoj odredio kaznu zatvora od tri godine i tri meseca.

Porodica Šaulić ističe da je učinjena velika nepravda, a pevačeva ćerka Ilda ne krije da nije zadovoljna odlukom suda. 

ATAImages/ Antonio Ahel
Goca Šaulić, Šaban Šaulić

Iako zna da nikakva presuda ne može vratiti njenog oca među žive, ona je ipak verovala da postoji pravda zbog koje vredi voditi pravnu bitku.

- Porodica će uložiti žalbu, učinićemo sve što možemo. Potresla me je i pogodila ovakva odluka. Tužna sam zbog svega. Bila sam jako vezana za oca, njegovim odlaskom ugasio se jedan deo mene. Ubrzo posle tragedije sam se vratila pevanju i počela da pričam o njemu. Ni sama ne znam odakle mi snaga, imam utisak kao da je tatina energija uvek prisutna i da sam mu, radeći ovaj posao, nekako bliža. Ne umem to da objasnim - kazala je Ilda za "Gloriju", pa otkrila da joj je Šaban često u mislima:

Ilda Šaulić
ATA Images/Antonio Ahel
Ilda Šaulić

- Često razmišljam o njemu, posebno na putovanjima, a boraveći nedavno u Americi, stalno sam mislila na njega dok sam se vozila avionima i bila među oblacima. Pitala sam se koliko li je on sveta obišao i u tim trenucima se poistovećivala s njim, da takav neki život i sama živim. I to me hrani. Možda sad više nego ikad ranije imam potrebu da pevam i putujem.

Ilda ne krije da su je na početku karijere gledali sa simpatijama upravo zato što je Šabanova ćerka.

Ilda Šaulić, Foto: Antonio Ahel/ATAImages
Ilda Šaulić

- Mnogi možda nisu slušali njegovu muziku, ali su znali ko je on i poštovali ga. Ljudi me sada poistovećuju sa njim. Obilazeći brojne gradove u Americi, videla sam mnoge koji su s njim radili. Imali su potrebu da me vide, da ispričaju neke fine zajedničke priče, da pokažu fotografije. Bilo je to veoma lepo i emotivno, specifičan je osećaj.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike