Ispovest Goce Šaulić: Često idem u Aleju da se ispričamo, nedostaje mi, nikada neću biti cela osoba

23.01.2022

11:48

1

Pevačeva supruga kaže da često pusti muziku kako bi čula njegov glas, a omiljena pesma joj je baš ona koju joj je Šaban posvetio

Ispovest Goce Šaulić: Često idem u Aleju da se ispričamo, nedostaje mi, nikada neću biti cela osoba
noc_01012019_085 - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Udovica kralja narodne muzike, Šabana Šaulića, Gordana prisetila se dešavanja koja su prethodila tom kobnom 17. februaru kada je saznala da su njen suprug i pevačev klavijaturista nastradali u saobraćajci, a kum teško povređen. 

Kako je objasnila, tog dana je sve bilo drugačije nego što je planirano, te da je sudbina takva da je morala da se oprosti od supruga. 

ATAImages/ Antonio Ahel
Gordana Šaulić, Šaban Šaulić

- Vratio se na pola dvorišta. Promenio je avionsku kartu da se vrati ranije, što nikada nije radio. Ljudi koji su ga dovezli trebalo je da ga čekaju ali nisu mogli jer je on dosta kasnije pevao. Sve se to kasnije u mojoj glavi dešavalo, da su možda to bili neki predznaci da se to nešto nameštalo. Da je to sudbina. Bio je veliki, i valjda je Bog hteo da ga upozna - rekla je Goca i dodala:

- Slobodan mi je rekao da ih je toliko jurio. To je bilo jače od njega, uvek je kasnio inače, ali tog puta je bilo drugačije nego što je bilo uglavnom.

Privatna arhiva/ Bobi Stojadinovic
Mirsad Kerić, Slobodan Stojadinović, Šaban Šaulić

 

Gordana svakog dana uživa dok sluša Šabanove pesme, a sa knedlom u grlu priznaje da često odlazi na njegov grob i tako razgovaraju. 

- Moja omiljena je „Gordana” jer je posvećena meni, ali „Dođi da ostarimo zajedno” je nešto posebno. Starili smo zajedno, a ovde nismo ostarili. Sačekaćemo se negde gore. Prerano je otišao. Bio je pun života. Imao je puno planova, želja. Svako od nas nosi na svoj način. Vreme nije saveznik. Vreme vam u stvari samo daje snagu da počnete da živite s tim, da vam ta bol postane sastavni deo života. Ja više nikada neću biti cela osoba. Ja sam jedna polovina, druga je negde gore - kazala je Šabanova udovica, pa otkrila kako se nosi sa gubitkom već tri godine:

Antonio Ahel/ATAImages
Gordana Šaulić


- Odlazim često u Aleju, ispričam mu šta se sve dešava, šta je novo... To nekad čoveku bude malo lakše, nekad teže. Svi koji su izgubili nekog znaju šta je to. Mnogo je i njegovih kolega otišlo, ali mislim da je sada gore malo jača ekipa nego ovde. Kad sam sama pustim muziku njegovu da mu čujem glas, da mu vidim pokret - ispričala je ona. 

Uspomene na Šabana ne blede, a u porodici Šaulić se mlađim pokolenjima i te kako priča koliko je pevač bio veliki čovek.

ATAImages/ Antonio Ahel
Gordana Šaulić, Šaban Šaulić

- Nedostaje mi svaki dan. Nedostaju mi razgovori. Dobili smo praunuka. On je deo nas, uvek se pitamo šta bi rekao tata. Idemo dalje. Luka ga je zvao dekara, imali su poseban odnos. Unuke ga pamte, često ga spominju. Bio je najsrećniji sa njima. Mladost je bila takva da je malo vremena provodio sa decom, pa se posvetio unucima - ispričala je Goca u „Jutru na Prvoj”.

Podsetimo, Turčinu Alsinu Leventu koji je odgovoran za nesreću u kojoj su preminuli Šaban Šaulić i Mirsad Kerić, a teško povrećen Slobodan Stojadinović određena je kazna od tri godine i tri meseca zatvora što je porodice preminulih razočaralo. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike