Željko Samardžić otkrio kako mu je Marina Tucaković napisala neke od najvećih hitova: Sednemo, sipamo po rakijicu...

13.02.2022

15:29

0

Autor: Marija Mitić

Pevač se prisetio svojih početaka u karijeri i anegdota sa slavnom autorkom

Željko Samardžić otkrio kako mu je Marina Tucaković napisala neke od najvećih hitova: Sednemo, sipamo po rakijicu...
ATAImages/ M.S.

Pevač Željko Samardžić jedan je od retkih koji je u estradne vode uplovio u nešto zrelijim godinama. Ipak, pronašao je svoje mesto pod suncem, a kako ističe, za to je najzaslužnija Marina Tucaković koja je za njega iznedrila nekoliko, sada već legendarnih hitova.

- Život je takav, mi smo svi u prolazu, kao što je i naša Marina otišla pre vremena, obeležila je mnoge karijere, a za moju je siguran sam broj 1, zaista mi je dala prelepe pesme kroz moju karijeru... Još uvek čuvam dve pesme koje treba da izdam do leta koja je ona pisala, a moram reći i da mi je Braja dao pregršt lepih pesama kroz moju karijeru i možda je Braja taj koji zna najviše da me pogodi - kaže pevač koj se potom priseća jedne anegdote, odnosno situacije iz koje je zaključio da je postao poznat.

ATAImages/ M.S.
Željko Samardžić

- Meni je bio šok kada su me prvi put u Knez Mihajlovoj zaustavili da mi traže autogram. Ja sam rekao Marini, meni je to bio šok, da traže potpis od jednog anonimusa, do juče. Odem kući, stanem pred ogledalo i kažem "Šta su to u meni našle?", tako da su pesme nastajale neposredno, ja sam se poveravao njoj kad smo sedeli i pili kafu, ćaskali, onda ona otvori neku lepu rakijicu, pa nazdravimo... Imam privatno dosta snimaka, jer sam uvek molio Marinu da svaku pesmu koju mi je napisala da otpeva zato što je neverovatan sluh imala i uvek je znala raspored reči i slogova i bilo mi je lakše da otpevam. Imam dosta snimaka u svojoj privatnoj arhivi i ima dosta doskočica i šala, kad promeni tekst... Ako bude to neko objavljivao to će Laća ili Futa, ali da znaju da to ima kod mene - ispričao je Željko.

- Mislim da je pesma "Viski" moja lična karta, pored pesama "Da me nije", "Ljubavnik" i drugih... Ali mislim da je to trenutak kad sam skrenuo pažnju na sebe i kad su pitali: "Ko je ovaj sedi čovek, šta on traži tu?"  kada sam otpevao pesmu "Viski"- rekao je Željko u emisiji "Zvezde Granda Specijal".

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi