Adel ukrala šou na dodeli Brit nagrada: Osvojila najviše priznanja i kroz suze ih posvetila sinu i bivšem suprugu (FOTO/VIDEO)

09.02.2022

16:01

0

Autor: Marija Mitić

Pevačica se pojavila na prestižnom takmičenju u elegantnoj crnoj haljini, a veliku pažnju privukao je dijamantski prsten na domalom prstu, što je pokrenulo priče o tome da ju je verio novi dečko

Adel ukrala šou na dodeli Brit nagrada: Osvojila najviše priznanja i kroz suze ih posvetila sinu i bivšem suprugu (FOTO/VIDEO)
profimedia-0660864194 - Copyright Profimedia

Najvažnija godišnja dodela muzičkih nagrada, Brit Awards, održana je prošle noći u Velikoj Britaniji, u londonskoj O2 Areni.

Bilo je to prvo izdanje britanskih godišnjih nagrada, koje se dodeljuju od 1977. godine, koje je ukinulo rodne podele i uvelo kategorije za umetnika godine i međunarodnog umetnika godine umesto dosadašnjih kategorija u kojima su se birali najbolji u muškim i ženskim kategorijama.

Na ovogodišnjoj dodeli najzapaženija je bila pevačica Adel, koja je osvojila čak tri nagrade - za album godine, izvođača godine, i pesmu godine „Easy on Me“. U emotivnom govoru, ona se zahvalila publici, a nagrade je posvetila sinu i bivšem suprugu.

Profimedia
Adel

- Želela bih da posvetim ovu nagradu svom sinu i Sajmonu, njegovom tati. Ovaj album je bio celo naše putovanje, ne samo moje - rekla je uplakana Adel, misleći na svog bivšeg supruga Sajmona Koneckija i dodala:

 - Razumem da se ova nagrada promenila, ali ipak volim da budem ŽENSKI umetnik! Hvala, opet je društvo u kojem sam zaista fenomenalno. Hvala svima sa kojima radim. Ali želim ovo da posvetim svom sinu. I njegovom tata. Jer se radi o njima. Zaista sam ponosna na sebe što sam se držala svog oružja i iznela nešto tako lično. To više nije nešto što ljudi rade. Moj sin je bio tako ljubazan i strpljiv prema meni poslednjih godina. Znači za njega je. Neko ko je bio sastavni deo ovog albuma je i producent, toliko mi je pomogao.

Uprkos tome što je objavljen tek u novembru, Adelin četvrti studijski album, naziva "30", bio je najprodavaniji britanski album 2021. godine, s više od 600.000 primeraka u samo šest nedelja. Adel je nedavno rekla i kako je povratnički album snimila kako bi sinu objasnila svoj razvod.

Profimedia
Adel

Svi su sa nestrpljenjem čekali da Adel vide u javnosti nakon što je izazvala bes fanova, otkazavši u poslednji čas svoje nastupe zakazane za Los Anđeles. Ona je samo dan pre nego što je trebalo da održi prvi nastup, na svom Instagram profilu objavila video snimak u kojem je ronila suze što neće održati zakazane koncerte, a sve jer joj je veći deo ekipe zaražen koronavirusom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adele (@adele)

 

I dok su mnogi fanovi bili razočarani što se na ovaj potez odlučila tek dan pred koncert, da stvar bude gora, u medije je dospela informacija da to nije bio pravi razlog otkazivanja koncerata. Naime, kako su pisali strani mediji, Adel zapravo  Adel nije bila zadovoljna kako teku pripreme ovih koncerata, pa je odlučila da ih otkaže.

Pored sjajnog nastupa i osvojenih priznanja, jedan detalj je takođe privukao veliku pažnju kada je Adel nastupala na Brit dodeli nagrada. Naime, pevačica je nosila dijamantski prsten na domalom prstu, što je pokrenulo priče o tome da ju je verio novi dečko, Rič Pol, sportski menadžer, međutim, za sada je sve na niivou spekulacija.

Što se tiče ostalih izvođača, američke pevačice Bili Ajliš i Olivija Rodrigo osvojile su nagrade za najbolju međunarodnu umetnicu i međunarodnu pesmu za "good 4 u".

Nagradu za najbolju međunarodnu grupu osvojio je američki R&B duo Silk Sonic, koji čine pevač Bruno Mars i reper i pevač Anderson Paak.

Sem Fender osvojio je nagradu za najbolju alternativnu/rok izvedbu, a Dejv za najbolju hip-hop/grajm/rep izvedbu. Nagradu za najbolju pop/R'n'B  izvedbu osvojila je pevačica Dua Lipa, dok je Beki Hil osvojila nagradu za najbolju plesnu tačku.

Među ostalim pobednicima bili su rok bend Wolf Alice, koji je osvojio nagradu za najbolju grupu, dok je reper Litl Simz proglašen najboljim novim izvođačem. Širan je proglašen tekstopiscem godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike