Održana prva manifestacija bez maski! Na BRIT Awards - u Dua Lipa i Tejlor Svift trijumfovale

12.05.2021

09:36 >> 09:37

0

Autor: Marija Mitić

Tejlor Svift osvojila je nagradu Global Icon Awards, dok je Dua ponosna vlasnica čak dve

Održana prva manifestacija bez maski! Na BRIT Awards - u Dua Lipa i Tejlor Svift trijumfovale
Copyright Foto: Profimedia

Sinoć se, nakon više od godinu dana, održala prva muzička manifestacija bez zaštitnih maski i fizičke distance. Reč je o Brit Awardsu, 41. britanskoj dodeli muzičkih nagrada, koja se održala u londonskoj O2 Areni.  Pevačica albanskog porekla Dua Lipa odnela je dve nagrade, a Tejlor Svift je pripao Global Icon Award.

Dua Lipa je osvojila nagradu za najbolju britansku pevačicu kao i za album ” “Future Nostalgia”, i tim povodom je se obratila publici i organizatorima, te apelovala da se medicinskim radnicima povećaju plate. Dua je izvodila “live” performans kao i Arlo Parks i Olivia Rodrigo, dok su svi ostali pevali na plejbek.

Foto: Profimedia

Tejlor Svift inače je prva pevačica koja je osvojila nagradu Global Icon Awards, dok su je pre nje dobili Elton Džon, Robi Vilijams i Dejvid Bouvi.

– Zaista sam ponosna što sam deo ove muzičke zajednice, posebno u godini kada nam je muzika svima bila toliko potrebna – rekla je Svift koja je doputovala u London i odala počast radnicima na prvoj liniji u borbi protiv Covida-19, što je i bio glavni moto ove manifestacije.

Foto: Profimedia

Nagrada za najboljeg britanskog izvođača pripala je reperu J Husu, dok su “Little Mix” najbolja britanska grupa, ujedno i prva ženska grupa koja je osvojila tu nagradu.

“Nije lako biti žena u britanskoj pop industriji. Videli smo dominaciju belih muškaraca, mizoginiju, seksizam i nedostatak raznolikosti”, rekla je pevačice te grupe.

Najbolja nova britanska izvođačica je Arlo Parks, dok je najbolji britanski singl “Watermelon Sugar” Harija Stajlsa.

Foto: Profimedia

Bili Ajliš i “The Weekend” odneli su nagrade za najbolje međunarodne izvođače, a “Haim” za najbolju međunarodnu grupu.

Podsetimo, ovaj Brit Awards deo je naučnog istraživanja, koje će pokazati u kojoj meri nije bezbedno jedno takvo okupljanje, bez sprovođenja mera protiv koronavirusa. Svi prisutni morali su da pokažu negativan test na Covid-19 pri ulasku, a testiranje će obaviti i nakon ovog događaja.

Šefica pomenute arene u kojoj će se dodela nagrada održati nazvala je ovu organizaciju „važnim korakom na putu ka oporavku industrije zabave uživo”.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike