Sve je bliže ozdravljenju! Bela Hadid pronašla rešenje za svoje psihičke probleme, tajna je u ovoj rutini

09.02.2022

07:00

0

Autor: Marija Mitić

Manekenka je čvrsto rešila da se uhvati u koštac sa mentalnim izazovima sa kojima se suočava već duže vreme

Sve je bliže ozdravljenju! Bela Hadid pronašla rešenje za svoje psihičke probleme, tajna je u ovoj rutini
Bela Hadid - Copyright Profimedia

Slavna manekenka Bela Hadid čvrsto je rešila da se uhvati u koštac sa svojim psihičkim problemima sa kojima se suočava već duže vreme.

Kako je rekla u nedavnom intervjuu za online magazin Bustle, preuzela je krupne korake ka isceljenju, najpre promenivši svoju dnevnu rutinu. Naime, Bela ima tačan redosled radnji kojima se bavi u toku dana, a na prvom mestu je pisanje, odmah nakon što se probudi, koje joj pomaže da se fokusira.

Profimedia
Bela Hadid

– Kako počinje moj dan? Velikom čašom vode i pisanjem tri stranice dnevnika. Volim da pišem, posebno poeziju, ali kada se ujutru probudim. Imam utisak da mi mozak ne funkcioniše čim se probudim, zato se nateram da pišem. Pomaže mi da fokusirano započnem dan – kaže manekenka koja se nakon prvog koraka "baca" na sledeći - meditaciju.

– Pre nego što uzmem telefon u ruke, odradim meditaciju zahvalnosti. Udubim se u sebe i kažem: ‘Zahvalna sam što sam živa, zahvalna sam na svemu što imam.’ To nisu ogromne stvari, ali donose pozitivu u moj dan i pomažu mi da ojačam dobre navike - kaže Hadid dodajući da bi trebalo početi sa vođenim meditacijama od osoba čiji nas glas ne iritira.

Profimedia
Bela Hadid

Bela, takođe, svakog dana odlazi u duge šetnje, prestala je da pije kafu, a svakog jutra obavezno popije napitak koji joj podiže raspoloženje i daje energiju i uz to je veoma zdrav. Reč je o šejku koji sadrži aminokiselinu iz zelenog čaja, L- teanin, te aminokiselinu gaba, jedan od najvažnijih neurotransmitera.

Manekenka je potpuno izbacila alkohol, a opušta se čišćenjem stana, druženjem sa prijateljima, dugim kupkama, te akupunkturom i masažom, dok je najsrećnija kada ne radi baš ništa - tada se oseća odlično.

Podsetimo, Bela Hadid imala je velike psihičke probleme i padove, o čemu je neretko pričala u javnosti, pa čak i na društvenim mrežama objavljivala snimke na kojima plače.

Profimedia
Bela Hadid

 Ona je priznala da se suočava sa napadima anksioznosti, kao i da radi na sebi kako bi shvatila koji su okidači za to, kao i traume koje nosi.

 

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike