Kad Željko ode u Dobrotu, običan je ribar! Brega je u njegovoj kući rado viđen gost: Otkrio o čemu priča s kolegom!

26.12.2021

18:46

0

Pored ribolova, Samardžić obožava i gitare i bio bi proizvođač istih, da se nije proslavio za mikrofonom

Kad Željko ode u Dobrotu, običan je ribar! Brega je u njegovoj kući rado viđen gost: Otkrio o čemu priča s kolegom!
zeljko_samadrzic_24122021_0009 - Copyright Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Iako ništa nemaju zajedničko, Željku Samardžiću su plovidba barkom i ribolov podjednako dragi kao i njegovo primarno zanimanje.

- Obožavam more, svoj brod i barku. Obožavam prijatlje koje imam u Dobroti, gde mi je inače i kuća. Mnogo mi je radosti ta Dobrota donela, sama po sebi ona odiše dobrotom. To vam mogu potvrditi svi koji imaju bilo kakve veze sa njom. Tamo sam van svega, običan ribar, nepoznata ličnost. Tamo imam najspokojniji san i ne obazirem se da li su mi pantalone uprljane ribom. Ovde se podrazumeva da si potpuno sređen, stalno i svuda. Tamo, budem potpuno opušten i van svega, što mi malo i fali, tvrdi Željko kroz osmeh, piše „Blic", dok on dodaje kako bi silno voleo kada bi svi mogli da osete to na način na koji on to oseća, ne skrivajući to da se ljudi sa kojima ide u ribolov i sa kojima se druži na pučini često interesuju o estradnom životu.

- Interesuju se jer znaju da sam ja sa svima u prijateljskim odnosima. Nažalost, živimo u vreme kada svi negde jure i žure, te većinu viđam isključivo po aerodromima. Prozborimo po koju i svako nastavlja svojim putem. Na moru jedino srećem Sašu Matića kada proslavlja rođendane svojih ćerki. Blizu su nam kuće pa uskladimo druženja - objašnjava.

Goran Bregović je, inače, rado viđen gost u njegovoj kući.

- Brega je rado viđen gost u mom domu. Nas dvojica se stvarno sjajno slažemo i uživamo kad god se sastanemo. Imamo dosta toga zajedničkog. Od početaka na maturskim večerima u Konjicu, preko toga da smo obojica oficirska deca. Uvek razgovaramo o raznoraznim temama. Brega je poput svih umetnika, poseban na divan i njemu svojstven način. Vozio sam ga i svojim brodom, uživali smo pecajući lignje. Na kraju sam mu ponudio čitavu kofu plena koji smo upecali. On je ostao zabezeknut jer je ulov bio tog dana stvarno bogat, ali je sa oduševljenjem prihvatio. Kasnije mi je slao i fotografije kako su sve spremali i degustirali. Sve u svemu, proveli smo se divno i imali kvalitetno vreme skupa - priča on.

 

 

Na pitanje da li na moru obeležava i bitne datume, odgovara da najlepše rođendane proslavlja upravo u Crnoj Gori, okružen najmilijima, uz dobru muziku, hranu i piće.

- Najlepši život vodi onaj ko je okružen voljenim ljudima, tada može biti potpuno spokojan. Ja sam definitivno jedan od tih - zaključio je Samardžić, koji sa suprugom Majom koristi svaki momenat da uživa na brodu gde uz vino i hranu krstare primorjem.

Da nisam pevač...

Na njegovom plovilu prijatelji su uvek dobrodošli, a ulov od tog dana uvek je rado podeljen sa svima. Pevač ne krije da će mnogo više vremena boraviti na vodi, sada kada je otišao u penziju.

Sa druge strane, on neretko zasvira i gitaru za porodicu i prijatelje u svom domu, na svojoj barci ili pod vedrim nebom. Kaže da bi, pored ribolova, njegov hobi mogao biti pravljenje gitara, ali to još nije usavršio.

- Pored ribolova, obožavam gitare. Da nisam pevač možda bih bio proizvožač istih - otkrio je s osmehom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike