„To je bila pesma uz koju sam se rastao od majke" Željko Samardžić otvorio dušu: Dok je nije čula, nije me ni prepoznala

23.01.2022

21:19

1

Od nje je, inače, nasledio talenat za pevanje...

„To je bila pesma uz koju sam se rastao od majke" Željko Samardžić otvorio dušu: Dok je nije čula, nije me ni prepoznala
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Željko Samardžić prisetio se nedavno gostujući u jednoj emisiji koliko je lepo pevala njegova majka, za razliku od oca, za kog kaže da i nije imao sluha. Pevač je upravo od nje i nasledio talenat, a pesma koju mu je pevala dok je još bio dečak poslužila je kao znak raspoznavanja u trenucima kada je bila teško bolesna i nije bila svesna.

Sevdalinka

- Otac nije imao sluha, a majka mi je prelepo pevala. Kroz njenu pesmu sam naučio sve sevdalinke. „Negde u daljini pogled mi se gubi"... Čak sam je i na jednom koncertu otpevao u njenu čast. To je bila godina kada je ona preminula i to mi je bio moralni zadatak. Bilo mi je teško da pevam, grlo mi se steglo - izjavio je Samardžić u „Realnoj priči" na televiziji „Kurir", pa nastavio o jednom veoma bolnom trenutku.

Željko Samardžić ATAImages/Antonio Ahel
 

„Imala je moždani udar..."

- Možda je to čak i pesma sa kojom sam se ja od moje majke rastao. Imala je moždani udar i nije bila svesna. Sećam se kada sam došao u Nikšić da je posetim i držao sam je za ruku i ona mi je rekla: „Gospodine, da li biste me prekrili ćebetom?"

- Kada sam joj rekao da sam ja njen Željko, nije me prepoznala. Onda sam joj zapevao tu pesmu. Ja sam počeo, a ona je odjednom došla svesti. To je tako bio bolan i tužan rastanak. Uvek to pamtim. Nedugo posle je ona i preminula - ispričao je on.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike