Ćerka Merime Njegomir prvi put o majčinoj borbi: Greška lekara je pevačicu koštala života?

01.02.2022

21:41

4

Ljubica tvrdi da se njena majka lečila kod eminentnog beogradskog doktora koji "nije znao ili nije video" šta je muči

Ćerka Merime Njegomir prvi put o majčinoj borbi: Greška lekara je pevačicu koštala života?
Antonio Ahel/ATAImages

Muzička zvezda Merima Njegomir preminula je 20. novembra prošle godine, a vest o njenoj smrti šokirala je mnoge.

Razlog tome bilo je to što je mali broj ljudi znao da je pevačica bolesna. Njena ćerka Ljubica je sada smogla snage i progovorila smrti majke, ali i svemu što joj se dešavalo poslednjih meseci života.

Koliko je prošlo od Merimine dijagnoze kancera do njenog odlaska i koliko ste dugo bili s njom tokom tog perioda?

- Dva meseca i deset dana. Svi smo bili s njom, sve četiri sestre. Posvetile smo se tome da ona bude bolje i da se izleči. To je bio veliki udar za nas. I za nju, bila je više šokirana tom dijagnozom nego mi. Nije mogla da veruje. Ona je živela tako da smo mi mislili da će umreti od infarkta, nikako nismo mislili da će se desiti kancer.

Antonio Ahel/ATAImages
 

Kako joj je otkrivena bolest?

- Stomak je počeo mnogo da je boli u aprilu, išla je kod doktora koji ju je lečio od helikobakterije, koju je posledično dobila od korone. Radila je ultrazvuk i svi su rezultati bili u redu. Nekoliko puta je pitala doktora da uradi magnetnu rezonancu, jer se žalila da je "čudno" boli. Bila je vrlo intuitivna, rekla mi je da se pribojava da se radi o pankreasu. Ali smatrali smo da doktori, koji su mislili da nema potrebe da se zrači magnetnom rezonancom, znaju najbolje. Kad su bolovi postali toliko jaki da nije mogla da jede, bez konsultacije s lekarom otišla je da uradi magnetnu rezonancu i dobila je dijagnozu.

Kako je tekla terapija?

- Tad je krenuo jedan rolerkoster ili vihor u kom ni mi ni ona nismo znali šta radimo od raznih informacija. Svi su lekari posle dijagnoze prognozirali brz kraj jer se mama kasno javila. Bili su pesimistični. Mi smo mislili da će uspeti da se izbori. Sve smo probali. Njoj je bilo loše tokom druge hemioterapije, tada se sve pogoršalo, dobila je i bakteriju od koje joj se razvila sepsa. Neki doktori su rekli da je ta bakterija u skladu s bolešću, ali dobila ju je u bolnici. Na kraju je zbog bakterije dobila sepsu i zbog nje preminula.

Antonio Ahel/ATAImages
 

Mislite li da je imala sreće s izborom lekara?

- Od početka je moglo sve da bude bolje. Od početka je lečena helikobakterija. Kažu da rak pankreasa počne da boli tek kada se potpuno razvije. Činjenica je da je ona pet meseci svakodnevno išla kod lekara tražeći rešenje za bolove koje je imala. To je bio prvi put da se ona posvetila nekom svom bolu, i to aktivno, ranije nije išla kod lekara zbog bolova. Lečila se kod jednog beogradskog eminentnog doktora. Računala je da on zna, ali, eto, on nije znao ili nije video. Imala je pet različitih dijagnoza svog stanja dok nije otkriven kancer.

Instagram printscreen/jelena_njegomir
 

Poslednje dane Merima je provela u bolnici.

- Tako je. Prvo u jednoj, odakle smo je praktično otele i odvele u drugu. Morala je da ode u bolnicu jer je dobila visoku temperaturu zbog sepse.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Story

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti