„Podmetali su joj nogu, a ona se borila kao lavica!" Merimina sestra o pevačicinoj poslednjoj, a neostvarenoj želji

27.01.2022

23:42

0

Sa još dvoje ljudi, htela je da vrati pevačku grupu i omladinski orkestar u Radio Beograd...

„Podmetali su joj nogu, a ona se borila kao lavica!" Merimina sestra o pevačicinoj poslednjoj, a neostvarenoj želji
Youtube screenshot Grand Magazin TV Grand

Posle i više od dva meseca otkako nas je napustila Merima Njegomir, njena sestra Nina Pavić prisetila se i toga kako su pre četiri godine otišli Dobrica Vasić, muzičar, zatim pre tri meseca Snežana Knežević, ćerka poznatog kompozitora i aranžera, ali i njena Meri... Njih troje su, naime, imali istu želju, prema njenim rečima, koju su delimično i sproveli u delo.

Na žalost, smrt ih je sprečila da je do kraja i ispune.

Podmetali su joj nogu!

- Njih troje entuzijasta, Merima moja kao muzički urednik i njih dvoje kao saradnici, pokušali su da vrate u Radio Beograd pevačku grupu i omladinski orkestar. Merima je imala veliku želju da sve to ozbiljno zaživi i bez obzira na sve prepreke i raznorazna „podmetanja nogu", uspevala je donekle. Ni Perica ni Snežana nisu baš bili omiljeni od mnogih, jer su imali Meriminu svesrdnu pomoć i podršku i bili deo njenog tima - ispričala je Nina, ali nije se tu i zaustavila. 

Merima Njegomir Antonio Ahel/ATAImages
 

- Sneža je radila sa pevačima, Perica sa orkestrom, a Merima sve to zajedno. Iz tog perioda su ostali mladi pevači, muzičari, ali ono što su njih troje želeli da se ostvari danas postoji samo u tragovima, na žalost. Nije ih interesovao novac, ni popularnost, nego da Radio Beograd nastavi tradiciju, da ima pevačku grupu i omladinski orkestar koji će da čuva i neguje kvalitetnu muziku i lepu reč.

- Nadam se da su na nekom lepšem mestu i zajedno. Neka im je vecna slava i hvala. Anđeli sa anđelima - poručila je ona.

 

 

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti