Ćerka Emira Kusturice studirala na Sorboni: Bila je u vezi sa princem, a zvali su je srpska Kejt Midlton (FOTO)

09.01.2022

12:42

0

Autor: Marija Mitić

Dunja Kusturica nikada nije želela da se javno eksponira

Ćerka Emira Kusturice studirala na Sorboni: Bila je u vezi sa princem, a zvali su je srpska Kejt Midlton (FOTO)
Copyright ATA Images / V. M.

Slavni reditelj Emir Kusturica iz braka sa producentkinjom Majom, ima dvoje dece -  sina Stribora i ćerku Dunju.

Dunja Kusturica diplomirala je dramaturgiju, a studirala je i istoriju umetnosti na Sorboni u Parizu i danas je selektor Kustendorf filmskog i muzičkog festivala. Ona je bila u žiži javnosti kada je bila u vezi sa princem Aleksandrom III Karađorđevićem. Mnogi su je tada poredili sa Kejt Midlton, a uvideli su i njenu sličnost sa Marijom Karađorđević. Ipak, Dunji javno eksponiranje nije prijalo, o čemu je jednom prilikom i govorila.

 

 

- Meni to smeta, ja mislim da se privatni život naziva privatni život upravo da se o tome ne bi pisalo. Nisam profil žene koja voli da se eksponira kada su takve stvari u pitanju i da sa njima izlazim javno - rekla je svojevremeno Dunja Kusturica.

Dunja je samo u par navrata govorila za medije, i to mahom o svom pozivu. 

- Teme koje me zanimaju su socijalne prirode, lične i doživljene. Mislim da mi je nekako proza bliža od drame i filma. Odrasla sam na ruskoj literaturi. Najviše me interesuje istorija Balkana. Vreme Mlade Bosne nosilo je neko nadahnuće. Danas opet živimo kolonizovani. Svet može biti drugačiji. Nakon raspada Jugoslavije izgubili smo slobodu - govorila je ranije Dunja koja je napisala scenario za omnibus o religiji u kome je njen otac obrađivao temu pravoslavlja, što je kasnije iskoristio u filmu "Na Mlečnom putu".

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike