Goran Bregović: Kusta je pljuvao otrov jer je mislio da mu je sve dozvoljeno!

12.03.2021

08:15 >> 08:29

0

Umetnici i kumovi ne govore već više od dve decenije, a muzičar je svoju verziju njihovog sukoba izneo još 1999. godine

Goran Bregović: Kusta je pljuvao otrov jer je mislio da mu je sve dozvoljeno!
Copyright Goran Bregović ATAImages/M. M.

Sukob dvojice umetnika i kumova, Emira Kusturice i Gorana Bregovića, traje više od dve decenije, od filma „Arizona drim“ na kom su zajedno radili, a muzičar „za svadbe i sahrane“ žestoko je „opleo” 1999. godine po svom nekadašnjem prijatelju za italijanski magazin „Max“, što su preneli i domaći mediji. Poznato je da se Kusta prvi naljutio na Bregu, tvrdeći da je muziku koju je radio za njegov film „Arizona drim“ ukrao od jednog korzikansko-jevrejskog autora, što je primetio Igi Pop s kojim je reditelj sarađivao, dodajući da se pred njim obrukao.

Bregović je komentarisao njihov odnos, doduše ne spominjući „mali“ detalj koji je Emiru zasmetao.

Pročitajte još:

– Počeo sam da sviram po kafanama u petnaestoj godini, i u to vreme izvodio sam narodnu muziku. Kasnije sam se približio roku sa svojom grupom „Bijelo dugme” i postao autentični jugoslovenski superstar. Punio sam svuda stadione i prodavali smo milione ploča kada je takozvani jugorok bio jedini način da izrazimo naše nezadovljstvo, a da, ipak, ne završimo u zatvoru. Kusturica je tada snimao svoje filmove, ali bio je i basista rok grupe „Zabranjeno pušenje”. Međutim, nismo nikada svirali zajedno, jer smo mi bili profesionalci a on amater – izneo je, na početku razgovora, svoje utiske o Kusturici i sebi.

I dok je reditelj svih godina unazad poručivao javno da Bregović „krade”, vođa „Orkestra za svadbe i sahrane” okretao je priču na drugu vodenicu.

– Kad smo završili „Andergraund”, prestala je među nama ranija bliskost i zanesenost. O tome jedino mogu da kažem – Emir je veliki umetnik i ponaša se kao veliki umetnik, smatrajući da mu je zbog toga sve dozvoljeno. U jednom momentu počeo je da pljuje otrov bez nekog vidljivog razloga. Možda je pao u zamku stresa od uspeha. U svakom slučaju, već više od dve godine se ne viđamo i ne čujemo – rekao je Brega za italijanske medije.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike