Imao sam brojna životna iskušenja! Saša Matić o poznanstvu sa patrijarhom: Prihvatio sam sve njegove savete

06.01.2022

19:45

0

Pevač je u prazničnom intervjuu za naš portal ispričao zašto mu je vera važna, o čemu priča sa Njegovom svetosti patrijarhom Porfirijem i kada mu je pomogao

Imao sam brojna životna iskušenja! Saša Matić o poznanstvu sa patrijarhom: Prihvatio sam sve njegove savete
Saša Matić (1) - Copyright Foto: Z. K. Munja

Saša Matić važi za jednog od najtraženijih pevača na našim prostorima, a dokaz za to jeste da je nedavno izdao 10. album - "Dva života", povodom 20 godina karijere. Takođe, u novu godinu ušao je bogatiji za 50.000 evra, koliko je koštao njegov novogodišnji nastup, o čemu je 24sedam ranije pisao.

Ipak, novac nije presudan u njegovom životu. Matić je dobio nekoliko ponuda da peva na Božić, ali ih je sve odbio jer želi da veliki hrišćanski praznik provede u krugu porodice. U prazničnom intervjuu za naš portal, on je ispričao koliko mu je vera važna u životu, kada mu je pomogla, a otkrio je i detalje o poznanstvu sa patrijarhom srpskim Porfirijem.

- Uvek sam željan porodice, jer sam zbog prirode posla mnogo toga bio prinuđen da propustim, pa se trudim kad god mogu da nadoknadim naše zajedničke trenutke. Zato Božić obavezno planiram da provedem sa svojom decom i suprugom. Mnogo volim tu prazničnu, hrišćansku atmosferu koja se oseća tog dana u kući.

Foto: Dušan Petrović
Saša Matić

Koliko vam je vera važna u životu? Kada ste se najviše uzdali u božiju pomoć?

- Veoma mi je važna u životu. Moja porodica i ja se trudimo da uvek ispoštujemo sva hrišćanska načela. Vera je ta koja nam daje snagu za sve ono što nam se odigrava u životu. Meni je davala snagu u brojnim životnim iskušenjima, a bilo ih je mnogo. Voleo bih da napomenem da ja poštujem sve ljude, bilo koje da su vere, boje kože, nacionalnosti ili opredeljenja. Kod mene diskriminacija bilo kog tipa ne postoji, jer mi je najviše bitno ko je kakav čovek. Ako je Bog rekao da postoje različiti ljudi, zašto bih ja imao bilo šta protiv toga?

Privatna arhiva/ Saša Matić
Saša Matić i patrijarh Porfirije

Poznajete se sa patrijarhom. O čemu pričate kada se sretnete?

- Imao sam prilike da nekoliko puta pričam sa Njegovom svetosti patrijarhom srpskim gospodinom Porfirijem. Veoma mi je bilo zanimljivo da slušam kako izgleda njegovo sagledavanje određenih stvari i dešavanja u društvu. Sa druge strane, vodili smo i razgovor o muzici, patrijarh poseduje ogromno znanje iz istorije muzike, što me je oduševilo jer sam mogao da pričam o brojnim velikanima iz tog sveta muzike.

Da li ste patrijarhu tražili neki konkretan savet?

- Veoma je obrazovan i čovek divnih ličnih osobina, te su to bili saveti uglavnom koji se tiču nekih životnih postupaka. Želeo sam da čujem šta će mi on na tu temu reći i kako on gleda ne neke moje male probleme koje sam imao. Čuo sam veoma pragmatične savete koje sam i te kako prihvatio.

Jeste li ispunili sve što ste zamislili?

- Za 2021. godinu sam ispunio sve što sam želeo, a za ovu ćemo već videti (smeh). Opet jovo, nanovo.

Foto: Dušan Petrović
Saša Matić

Pored onih standarnih želja koje svi imamo, šta je jedna koju uvek svima izgovorite?

- Uvek svima poželim da ne dozvole luksuz da im ljubav zakasni.

Kada sumirate sve, u kojoj godini vidite sebe da ste bili najsrećniji, a kada najtužniji?

- Znate kako, mogu da kažem da mi je 2021. godina bila srećnija nego 2020. Tada sam izgubio mnogo dragih prijatelja, među njima Bora Lalevića, koji je bio moj saradnik posle Marka Maksimovića, i moj lični prijatelj, tako da mi je to baš teško palo.

Šta biste voleli da promenite kod sebe u narednoj godini?

- Ja sam i snimio onu pesmu "Ne bih ništa menjao", pa neka tako i ostane (smeh). Da sve bude kako treba.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike