Nakon optužbi da namerno izbegavaju ročišta, sada se oglasio advokat Stefana Karića: "Jedva čekamo suđenje"

27.12.2023

14:53

0

Autor: M. J.

Pripremaju odbranu

Nakon optužbi da namerno izbegavaju ročišta, sada se oglasio advokat Stefana Karića: "Jedva čekamo suđenje"
Stefan Karić i Nataša Šavija - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Stefan Karić i Nataša Šavija imali su za danas zakazano ročište, ali se optužena strana nije pojavila, te je zbog toga suđenje odloženo. 

Šavijin advokat Borivoje Borović danas je u razgovoru sa medijima istakao da "Karić namerno odugovlači postupak". Međutim, na konto ovoga oglasio se i njegov advokat Goran Kadarević, te istakao da jedva čekaju suđenje sa starletom. 

ATAImages/ Antonio Ahel
 

- Pre svega želim da kažem da mi suđenje jedva čekamo. Posedujemo dokaze koji su dovoljni da demantuju optužbu. Međutim, opšte je poznato da okrivljeni mora prethodno primiti optužni akt i ostaviti mu se dovoljno vremena za pripremanje odbrane kako bi se započelo sa suđenjem. Jednostavno, čovek mora znati od čega se brani. Što se tiče komentara u vezi mog nedolaska, mislim da mediji nisu mesto gde kolega i ja treba da raspravljamo. Sudnica će biti mesto gde ćemo to uraditi. U pogledu mog nedolaska, nema ništa sporno. Da je moj nedolazak bio neopravdan, sudija bi primenila odredbe Zakonika o krivičnom postupku i našla rešenje da pretres održi u mom odsustvu. Suprotno tome, pošto nije bilo uslova za održavanje glavnog pretresa, odloženo je. Nema potrebe za neosnovanim komentarima. Mi smo tu i suđenje, kao sto kažem, jedva čekamo - izjavio je za Kurir Goran Kadarević. 

ATAImages/Antonio Ahel
 

Podsetimo, Šavijin advokat se danas pojavio na sudu u Rumi, pa posle otkrio kako je reagovao sudija na njegov nedolazak. 

- Da mu je stalo do suđenje, on bi pozvao advokata i sam ga obavestio. To je bedna igranka samo da bi se odugovlači postupak. I ranio je dao lažnu adresu, sledeći pretes će biti održan došao advokat ili ne došao, tako je rekao sudija. Uočio sam nameru da se namerno odugovlači, jer su dokazi neumoljivo protiv njega. Šavija je dva puta imala operaciju, za to postoje dokazi, predmet je jasan i on mora da bude osuđen - kazao je Borojević za „Kurir".

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike