„Odmah sam tražila da vidim” Rada i Rade Vasić o promeni pola Mike i Gibe: Mogli su infarkt da dobiju

01.07.2023

16:17

0

Autor: B. D.

Roditelji su u početku teško prihvatili to što su njihovi sinovi postali žene, ali sada su presrećni jer imaju dve lepe ćerke i zetove

„Odmah sam tražila da vidim” Rada i Rade Vasić o promeni pola Mike i Gibe: Mogli su infarkt da dobiju
Mika i Giba Vasić, Rade i Rada Vasić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel Instagram printscreen/radavasic_official

Poznati rijaliti blizanci Mika i Giba Vasić promenili su pol, a njihovi roditelji Rada i Rade Vasić su ih podržali u odluci, a delom i finansirali ovaj zahvat.

Mika i Giba se posle promene pola zovu Ana i Ivana Nikolić, a njihovi roditelji su otkrili kada su shvatili da se njihovi blizanci ne osećaju baš najbolje u svom telu.

- Mi smo savremeni ljudi, to kod svakog roditelja ne može. Ili će dete da se obesi, ili da ubije. Moraš da imaš malo mozga da razmisliš. Kada su mi rekla moja deca šta su i to, zvao sam ih i poljubio i rekao: „Ćerko, to je lično vaše pravo, šta vi želite da budete to ćete i da budete. Sve što treba za finasije i to, tu su tata i mama” - otkrio je Rade, a Rada priznaje da je veoma teško podnela to saznanje:

Antonio Ahel/ATAimages
Rade Vasić

- Ti si bio blaži, ja sam bila oštrija, priznajem. To sam preživela teže nego što je on, on je mene smirivao, a ja mislim da sam mogla tad i infarkt da dobijem, ali srce mi je izdržalo i nisam ga dobila. Teže sam to podnela, ali kad sam videla i kad smo seli da popričamo, zvala sam tada moju decu i seli smo za sto i rekla sam: „Vaše ponašanje je meni sumnjivo. Kažite šta vas muči u životu”. Oni, kako su mi to rekli, verujem da i sad, sećam se kako mi se to okrenulo u glavi - da sam htela da se onesvestim - ističe Rada.

Vasići su saznali da se njihovi sinovi nelagodno osećaju u svom telu posle punoletstva, nakon čega je usledio period navikavanja i suočavanja sa lekarima. 

ATAImages/ Antonio Ahel
Mika i Giba Vasić

- Oni su to meni priznali kada su napunili 18 godina, bili smo u Nemačkoj tada. Meni od malena jeste bilo čudno ponašanje njihovo. Tada smo seli i rekli smo im: „Sine idemo sad dalje. Šta hećete sada vi? Oni nisu smeli da nas gledaju, ni u mene, ni u Radeta, gledaju u pod i plaču. Pitala sam ih jel pristajete da idete da se lečite, kažu pristajemo”. Tada smo krenuli po lekarima, to sam sve platila, sve smo privatno radili. Kad su doktori pronašli tokom tih analiza da se tokom treće nedelje trudnoće preokrenuo plod, i da nisu bile devojčice nego muškarci. Kažem, kako je sad to moglo? To pre nije smelo, nije moglo, ni ja kod mojih roditelja, ni Rade - ispričala je Rada i dodaje kroz koliko težak period su prošli svi zajedno:

- Znači oni su se krili do svoje 18 godine, od tada kreću još veći problemi, ne sa nama, već sami sa sobom. Znači, oni su morali silikone, operaciju, terapiju... Oni imaju veliku priču, a to smo sve izdržali ja i Rade i držali palčeve da naša deca jesu takva i njih je samo Bog obeležio. Volela bih i ja da imam dve snajke, unučiće, ali ja imam i sad zeta i srećna sam, srećna sam života mi.

Posle promene pola, usledio je period privikavanja, a Rada i Rade otkrivaju da im je u početku bilo jako teško da se priviknu na to da su im sinovi postali žene.

- Zvala sam ih u početku Miko, Gibo. Bilo nam je teško i svi smo ih tako zvali - kaže Rada, dok Rade priznaje: „Sad ih već ćero zovemo.”

- To im je bio nadimak, ne zovu se oni Mika i Giba. Kad smo prihvatili mi, ja kao majka i otac, a šta će da prihvataju sestre?! Obe su udate, srećne, voze i imaju posao. Otvaraju frizerske radnje, one da budu gazdarice - kaže Rada misleći na Anu i Ivanu.

ATAImages/ Antonio Ahel
Rada Vasić

Detalje o operaciji promene pola nisu hteli da iznose, ali kažu da su im novčano pomogli oko svega.

- Sve smo to platili ja i moja supruga - kaže Rade i dodaje:

- I oni su išli po emisijama, zarađivali i sve smo to šparali za to. Ima zemlje u kojima se to radi za velike pare. Biće i one vaši gosti, pa će vam sipričati kako i šta. Hoću samo nešto da kažem roditeljima, znam za jedno 20 i više posto u Srbiji da deca imaju isto tako opredeljenje, a da ne smeju da kažu svojim roditeljima. Deca moraju roditeljima da kažu šta ih muči, i niko ne može da vam bude preči, ni tetka, ni drugarica, ni drug. Meni kada su one rekle, nije mi bilo svejdno i plakao sam, ali bolje da mi kaže moje dete nego da se otruje ili ubije. Nije mi baš sto procentno lepo, ali 80 posto mi je srce na mestu jer su mi ćerke lepotice, obe - otkrio je Rade.

Njihove ćerke Ivana i Ana sada su i srećno udate, a Rada nam je sipričala i detalje upoznavanja sa zetovima.

- Hvala Bogu da su one meni žive i zdrave, imam zetove. Zetovi su kod mene u kući bili godinu dana - kaže Rada, dok Rade tvrdi da ima odlične zetove:

- Nemci su. Verujete mi, časnu reč dajem svoju da me bolje gledaju zetovi, nego sin što me gleda - dodaje Rade.

- Imali su i pre momke koji su išli sa njima, a čak su i znali šta su, ali su znali da su operisane. Imali su i ovde, naši momci koji su bili udvarači. Dolazili su kolima tu ispred kuće po njih, bili do kafića do restorana, ali tada su bile operisane. Nikada nisu pre dok se nisu operisale, mora da bude pravo žensko, da ima sve što treba. Narod priča da nisu operisani, a jesu, bila sam sa mojom decom dok su bili na operaciji - navela je Rada.

Otkrili su nam i kako je izgledao momenat nakon što su ih videli posle operacije, a kako kaže, sve je odmah morala i ona da vidi, zbog čega je ostala u šoku.

- Bila sam sa decom, četiri nedelje u hotelu dok su oni bili na operaciji. Čim su je doveli u apartman, ja kažem: „Sine, ajde odmori se, sa kateterom izašla, legni i ajde sine sad, daj da vidim”. Ona se nasmejala i rekla da je presrećna. Tada nisu imale gaćice, povučem ono i pogledam i ostanem u šoku. Ja sam ih rodila, sve sam prva videla. Pogledam to i kažem, da idem da ljubim onom doktoru i ruke i noge. Bože? Da li je moguće da doktor ovo napravi, ja sam se čudila, znam muško je bilo, sad žensko i počela sam da se smejem - otkrila je Rada, a zatim na isto pitanje odgovor dao i Rade:

ATAImages/ Antonio Ahel
Mika i Giba Vasić sa roditeljima

- Bio sam presrećan, ceo dan smo pili, zvali smo komšije da častimo. Da jedu i piju, pa komšije su bile presrećne - tvrdi Anin i Ivanin otac.

Rada i Rade su podelili i detalje oko upoznavanja zetova, koji su morali da prođu prvo njihovu kontrolu.

- Smešno mi je bilo, ovde u kući smo ih upoznali. Prvi put kada sam ih pogledala, pomislila sam: „Joj Bože, šta mi dade ovo". Ne znam kako se Rade osetio, ali ja sam se osetila loše, malo sam za*eban tip. Imam malo drugačije kefalo, da vidim da li pije, koje cigare puši, da li se drogira. Rekla sam mu: „Sedi ti kod mene ovde mesec dana da ja vidim kakav si ti”. Zeta imam za desetku, kad sam videla da je dobar onda sam rekla da može da se zabavlja - otkrili su Vasići.

Na kraju samog razgovora otkrili su da bi voleli da se Ana i Ivana ostvare i u ulozi roditelja i podare im unuke, te da su potpuno saglasni s tim da usvoje decu.

- Ako, neka usvoje. Ako žele da usvoje neka usvoje. Ja sam za to da usvoje. Da uzmu neko dete koje nema roditelje, da ga stvarno usreće. Danas nije važno ko te rodi, nego ko te čuva - kazali su Vasići za Telegraf.rs.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike