Dejan Dragojević o novoj veri i promeni imena: Radim šta hoću, postio sam, išao sam u džamiju

08.04.2023

10:19

2

Autor: B. D.

Pobednik „Zadruge 5“ otkriva sa kakvim komentarima se suočavao zbog promene vere

Dejan Dragojević o novoj veri i promeni imena: Radim šta hoću, postio sam, išao sam u džamiju
Dejan Dragojević - Copyright ATAImages/M. M.

Dejan Dragojević, pobednik „Zadruge 5“, nedavno se vratio iz Meke gde je bio na hadžiluku - hodočašću muslimana u Meku. Dugo se spekulisalo o Dragojevićevoj veri, a iako nikad to javno nije priznao, snimci sve rekli umesto njega.

Naime, on je prešao iz pravoslavlja prešao u islam još dok je bio u braku sa Dalilom Dragojević, a na svom Jutjub nalogu sa pratiocima je pričao i o promeni imena, ali i svim običajima koji se vežu za ovu veru

- Ono što me je najviše nasmejalo u ovom periodu je što ste mi dali ime. Ali Vesna je Vesna, pozdrav za Vesnu, hvala što je povukla tužbu. U suštini, ti ne moraš da promeniš ime, niti ću ikad promeniti ime. Znaš koji je osećaj kad se u sred Saudijske Arabije predstavim sa: „Moje ime je Dejan, dolazim iz Srbije“. Pazi, Dejan iz Srbije u Meki, u Saudijskoj Arabiji, vrata su ti svuda otvorena, možeš kako hoćeš. Nikad neću lagati. Da sam promenio ime, ja bih rekao. Jedina dva imena koja su mi zvučna su Abdulahab, ili vehab, to je ono kad zovu vehabije, to je čovek koji je širio Šerijat u islamu, zbog toga vehabije. A drugo ime Zulkarnejn, tako mi je zvučno to - rekao je Dejan. 

Veru je poštovao i dok je živeo sa bivšom suprugom Dalilo u Gornjem Šepku u Bosni, ali i dok su bili u Zadruzi.

- Ja sam sve postio, nijedan dnevni namaz nisam propustio. Išao sam u džamiju svaki put kad sam kod kuće. Ali nije išao Mehmed. Mehmed je bio u kladionici, Dejan u džamiji. Ja sam u veru pozvan kao Dejan, Alah najbolje zna. Tajno sam četiri godine klanjao, svi su mi pisali: „Vehabija, mudžahedin, što ne priznaš, kad ćeš reći...“. A sad kad sam priznao: „A sad, pazi ga majke ti...“- objasnio je Dejan, i dodao: 

Youtube screenshot / Dejan Dargojević
Dejan Dragojević

 

- Ja radim šta hoću. Da ponovim, ime nisam menjao. Koliko ima ljudi muslimana, koji su mi poslali poruke, da znate, nije potrebno da menjate ime, niti se to traži od vas. Ime nije obavezno, jedina stvar koja treba da se izgvori je da svedočiš da je Alah Bog, a Muhamed njegov prorok. Ne treba ti ni konzilijum, niti te neko prati. Islam je vera između tebe i Boga. To je to, ne treba ti da ideš i da potvrđuješ - završio je Dejan Dragojević.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike