Ivana Šašić bila je miljenica i zemunskog i voždovačkog klana: Oni su izvodili devojke, ona im pevala, a zbog jednog bi joj se izvinjavali!

25.03.2023

22:45

0

Autor: M. G.

Prvo nije imala pojma ko je ko, da bih ih onda sve prepoznala u dokumentarcu „Vidimo se u čitulji"

Ivana Šašić bila je miljenica i zemunskog i voždovačkog klana: Oni su izvodili devojke, ona im pevala, a zbog jednog bi joj se izvinjavali!
Ivana Šašić - Copyright ATAImages/ M.M.

Bivša zadrugarka i pevačica Ivana Šašić mnoge je iznenadila pričom o tome kako je devedesetih godina upoznala, a onda se i u neku ruku sprijateljila s pripadnicima „zemunskog klana", kao i „voždovačkog klana" koji je svoje devojke odvodio baš tamo gde je ona pevala.

- Sećam se situacije, '95, pevala sam u jednom lokalu na Petrovaradinu. Tad sam bila klinka, nisam znala kako izgledaju ti tipovi, kasnije sam ih prepoznala u dokumentarcu „Vidimo se u čitulji" i pomislila pa ja ove ljude znam - počela je ona, prenose domaći mediji pisaje „Republike", a Ivana je nastavila o tome što su oni imali običaj da joj se izvinjavaju kao gosti njenih nastupa u tom periodu.

- Kasnije sam ukapirala da su to bili ljudi iz „voždovačkog klana", oni su uvek dovodili neke devojke sa sobom, ja sam njima pevala, ali sam dobijala izvinjenje zato što možda gledam nešto što nije pristojno, a tu stojim i pevam. Poznavala sam i neke iz „zemunskog klana", mnogo je to ljudi, nikad nisam doživela nijednu ružnu reč. Ćenta i Šijan su me zvali mala Ivana, nije bilo nikakvih pogleda koji bi se mogli protumačiti drugačije - objasnila je.

Godinama, međutim, Šašićeva neguje svoja druga prijateljstva - s nekoliko koleginica sa scene, te kumom Mirom Škorić.

„Od njih se uči!"

- Imam ja svoju žensku ekipu s kojom se družim dugo godina. Tu je Sanja Maletić, zatim moja kuma Mira Škorić, volim Vesnu Zmijanac, s kojom sam zaista bliska, Zoricu Brunclik, volim te starije koleginice, volim i Snežanu Đurišić. Volim ako mogu nešto da naučim od njih, od njih se uči, one ne bi trajale toliko da nema šta da se nauči od njih - smatra Ivana koja bi se, kaže, rado vratila u devedesete.

Mira Škorić, ATAImages/G.G.
 

Taj joj je period, naime, ostao u lepom sećanju.

- To su bila vremena kad sam znala da sve što imam i poslednji dinar iz novčanika, ostavim u kafani. Otimali mi iz ruku, ja davala na pesme i muziku, sad retko izlazim. Ne pijem već osam godina zbog bronhijalne astme. Sada se najviše družim s mojim drugaricama i to su uvek neke mirnije varijante - otvorila je dušu bila za pomenute medije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike