Knežević: Javnost će biti veoma iznenađena kada sazna ko je sve bio protiv ustoličenja mitropolita Joanikija

24.11.2021

21:21

0

"Krivokapić zvao DF tada i rekao da mu se sprema državni udar"

Knežević: Javnost će biti veoma iznenađena kada sazna ko je sve bio protiv ustoličenja mitropolita Joanikija
Milan Knežević - Copyright Foto: Youtube/Printscreen

Predsednik  Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta, saopštio je na sednici tog parlamentarnog tela da se neće smiriti sve dok ne sazna "da li je istina da su neki ministri predlagali da se u noći između 4. i 5. septembra patrijarh i mitropolit maskiraju u medicinsko osoblje i da se tako smeste u vozilo Hitne pomoći i pod rotacijama prođu Belveder"!

- Imajući u vidu činjenicu da su demonstranti na Belvederu pretresali vozila Hitne pomoći, to mi daje za pravo da posumnjam da su informacije koje su dolazile sa konsultacija i razgovora u Vladi, direktno završavale kod demonstranata - kaže Knežević. - Polako se razmotava klupko i crnogorska javnost će biti veoma iznenađena kada sazna ko je sve bio protiv ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru, odnosno ko je bio za odlaganje ustoličenja a sada barjači kako je doprineo da dođe do njegovog uvođenja u to. U svakom slučaju, sa nestrpljenjem očekujem sednicu Odbora za bezbednost kojoj će prisustvovati direktor Uprave policije i sigurno da će ovo biti jedno od pitanja upućenih njemu.

- Neću se smiriti dok ne saznam i da li je i ko saopštio da postoji nekakav dron koji nosi kilogram eksploziva i koji treba da se zaleti u Cetinjski manastir i da prilikom ustoličenja ubije i mitropolita i patrijarha. Ako to postoji, onda je jasno da se država Crna Gora nalazi ne na ivici, nego u bezbednosnoj provaliji - rekao je Knežević.

Na pitanje na osnovu čega obrazlaže ove šokantne sumnje, Milan Knežević kaže da svakodnevno dobija informacije vezane za događaje od 4. i 5. septembra na Cetinju, a koje se odnose na bezbednosni aspekt ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, prenose Novosti.


Na sednici Odbora za odbranu i bezbednost trebalo je da se održi kontrolno saslušanje predsednika Vlade Zdravka Krivokapića i ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, ali se oni nisu pojavili. Trebalo je da odgovaraju na pitanja poslanika vezano za nezakonito upravljanje aktivnostima Uprave policije i ugrožavanja njene političke i ideološke neutralnosti i operativne nezavisnosti.

Premijer Krivokapić je uputio dopis da se neće odazvati, jer, kako je naveo, odluka Odbora o kontrolnom saslušanju nije u skladu sa zakonom i Ustavom, ali ni sa poslovnikom Skupštine. Ministar Sekulović je kazao da neće prisustvovati sednici jer i premijer ne prisustvuje.

- Predsednik Vlade pokušava da derogira značaj ovog odbora i parlamenta, ali i svoju funkciju. Odbor nije željan premijera, niti on nas, nego je trebalo da bude saslušan zbog kontroverznih izjava ministra i premijera koje su bile u suprotnosti jedna drugoj - naveo je Knežević. - Ovaj odbor nije kriv što su u noći 4. i 5. septembra vlada i bezbednosni sektor bili na ivici kolapsa. Ovaj odbor nije kriv što je Krivokapić zvao DF tada i rekao da mu se sprema državni udar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike