Blokiran put Podgorica - Cetinje! Komite podigle barikade postavljanjem automobilskih guma i kontejnera

04.09.2021

13:34 >> 18:21

0

Autor: I.Pavlović

U Crnoj Gori

Blokiran put Podgorica - Cetinje! Komite podigle barikade postavljanjem automobilskih guma i kontejnera
Copyright 24sedam/Goran Sivački/Printscreen

Protivnici ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru, predvođeni opozicionom DPS Mila Ðukanovića, blokirali su ulaz u Cetinje postavljanjem automobilskih guma i kontejnera.

24sedam/Goran Sivački

Protivnici ustoličenja od jutros protestuju na Cetinju, kada su srušili zaštitnu ogradu. Komite su kamenicama gađale policajce i ušli u tuču sa policajcima, a kordon je probijen. Policija nije upotrebila suzavac iako je napadnuta.

24sedam/Goran Sivački

Pročitajte još:

24sedam/Goran Sivački

Zbog podginutih tenzija, incidenata i protesta protivnika ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, predvođenih opozicionim DPS-om, pollicija kontroliše vozila na izlasku iz Podgorice i ulasku u Cetinje.

24sedam/Goran Sivački

Prisustvo policije je pojačano i na putu od Podgorice do Cetinja.

24sedam/Goran Sivački

24sedam/Goran Sivački

Predsednik parlamentarnog odbora za bezbednost i član Veća za odbranu i bezbednost, koje je u stalnom zasedanju, zbog najavljenih događaja, Milan Knežević, rekao je novinarima, da, ako dođe do većih incidenata i onemogućavanja održavanja jednog verskog događa, očekuje da nadležne bezbednosne službe reaguju u skladu sa svojim ovlašćenima.

Osim čelnika DPS-a na Cetinju su i pripadnici nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve i Patriotskog komitskog saveza.

Podsećamo, ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija podiglo je tenzije u Crnoj Gori, pošto su sve opozicione političke partije, predvođene DPS-om Mila Ðukanovića i Patriotskim komitskim savezom, zahtevale da taj čin bude izmešten iz Cetinjskog manastira.

U cilju smirivanja situacije, Mitropolija-crnogorsko primorska odustala je od planiranog svenarodnog sabora na Cetinju i povukla pozivnice upućene političarima da prisustvuju tom događaju.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike