Knežević podigao crnogorsku javnost: Krivokapić nije došao na saslušanje, iz DF ne miruju!

24.11.2021

12:55

0

Tema saslušanja Krivokapića i Sekulovića trebalo je da bude "nezakonito upravljanje aktivnostima Uprave policije i ugrožavanje njene političke i ideološke neutralnosti i operativne nezavisnosti"

Knežević podigao crnogorsku javnost: Krivokapić nije došao na saslušanje, iz DF ne miruju!
Tanjug/Rade Prelić

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić i ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović nisu došli na zakazano kontrolno saslušanje pred Odborom za bezbednost i odbranu u vezi sa aktivnostima Uprave policije.

Krivokapić je u dopisu predsedniku Odbora Milanu Kneževiću naveo da odluka o saslušanju nije utemeljena ni na Ustavu, ni na zakonu, kao ni u Poslovniku Skupštine Crne Gore.

- Stroga, ta odluka me ni na koji način ne obavezuje - naveo je premijer i dodao da je odluka da se sprovode njegovo kontrolno saslušanje i poziv "potpuno neosnovani".

Foto: Youtube/Printscreen
 

On je ocenio da sama formulacija naziva tačke dnevnog reda, koja sadrži odrednicu "nezakonito" predstavlja prejudiciranje ishoda kontrolnog saslušanja, pa se postavlja pitanje svrsishodnosti rasprave o nečemu o čemu je Odbor već zauzeo kvalitativni stav.

Sekulović je u svom dopisu naveo da nije došao jer na sednici nema ni premijera Krivokapića.

Tema saslušanja Krivokapića i Sekulovića trebalo je da bude "nezakonito upravljanje aktivnostima Uprave policije i ugrožavanje njene političke i ideološke neutralnosti i operativne nezavisnosti".

Knežević je kazao da je reč o ponavljanju nezakonitog ponašanja premijera koji je i predsednik Veća za nacionalnu sigurnost.

Tanjug/Rade Prelić
 

- Izbegavajući svoje obaveze i dužnosti pokušava da derogira značaj ovog odbora i Skupštine, ali se plašim da ovim derogira i svoju funkciju - kazao je Knežević.

On je rekao da se prva tačka dnevnog reda, odnosno kontrolno saslušanje Krivokapića i Sekulovića, odlaže dok se za to ne steknu uslovi.

- Sigurno neću odustati od toga da premijer poštuje Ustav i zakone, dok je još ovo malo na toj poziciji - kazao je Knežević.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti