Poslednja ponuda! Demokratski front više nema šta da čeka, na pomolu nova Vlada u Crnoj Gori?

22.11.2021

11:43

0

Razgovori o razrešenju krize vlasti traju od početka septembra

Poslednja ponuda! Demokratski front više nema šta da čeka, na pomolu nova Vlada u Crnoj Gori?
Copyright Facebook printscreen

Platforma koju će danas predstaviti Demokratski front poslednja je ponuda ostatku parlamentarne većine za izlaz iz političke i institucionalne krize.

- To će biti paket – izbor nove vlade i prevazilaženje svih društveno-političkih podela i krize u kojoj se nalazimo zahvaljujući svima. I to će biti poslednja ponuda što se tiče DF-a - precizirao je lider Demokratske narodne partije Milan Knežević.

Foto: Youtube/Printscreen
 

Jasno je da premijer Zdravko Krivokapić nema podršku skupštinske većine, ali treba verovati da do nekog dogovora ipak može doći i da će se ili pristupiti rekonstrukciji ili izboru nove vlade.

Podsetimo, ranije su iz DF kazali da je rekonstrukcija Vlade Crne Gore mrtav politički proces i da više neće učestvovati u tim pregovorima.

Razgovori o razrešenju krize vlasti traju od početka septembra.

RTCG printscreen
 

Od 41 poslanika parlamentarne većine, 38 je saglasno da Vlada treba da bude rekonstruisana ulaskom političara, uključujući i DF, dok tri poslanika URA-e insistiraju na aktuelnom ekspertskom konceptu.

Govoreći o motivu za donošenje platforme, poslanica Simonida Kordić kazala je da je neophodna nova Vlada, jer je u ovom trenutku nejasno ko je sa kime u koaliciji, te da je uvođenje DPS-a na mala vrata nije ono što su građani očekivali.

Iz SNP-a su kazali da će sačekati da vide sadržaj platforme, ali da očekuju da će se postići dogovor u okviru vladajuće parlamentarne većine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: In4s

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike