Knežević: Plašim se da ćemo, ako državni organi odmah ne reaguju, na ulici ponovo imati likvidacije (VIDEO)

20.10.2021

11:52

0

Autor: I. P.

Ocenio je da je bezbednosna situacija u Crnoj Gori ozbiljna i da je deo bezbednosnih struktura učestvovao u formiranju klanova i ševrcu cigareta i narkotika

Knežević: Plašim se da ćemo, ako državni organi odmah ne reaguju, na ulici ponovo imati likvidacije (VIDEO)
Copyright TV Pink printscreen

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević je u svojstvu predsednika Odbora za bezbednost i odbranu zakazao kontrolno saslušanje potpredsednika Vlade Dritana Abazovića, vršioca dužnosti VDT-a Dražena Burića i direktora ANB Dejana Vukšića, zbog, kako navodi, osnovane sumnje da je deo bezbednosnog sektora učestvovao u formiranju kriminalnih klanova.

Ocenio je da je zbog toga bezbednosna situacija u Crnoj Gori ozbiljna i da je deo bezbednosnih struktura učestvovao u formiranju klanova i ševrcu cigareta i narkotika.

Došlo je, kazao je, do podela u tim klanovima, i između njih je bilo likvidacija.

Kao jednu od posledica svega naveo je aferu prisluškivanja u Specijalnom državnom tužilaštvu.

- Sad se pojavljuju pitanja ko je uključen i zbog čega u prisluškivanje u SDT-u i koje su se informacije slale iz SDT-a ANB-u, a preko njih i kriminalnim klanovima. Ako napravimo analizu gde se nalaze vođe kriminalnih klanova, i vidimo da ih nema u Spužu, zaključujemo da su institucije zakazale - rekao je Knežević na konferenciji za novinare.

Podsetio je da je DF upozoravao da je deo Agencije za nacionalnu bezbednost bio uključen u sve aktivnosti nekadašnje opozicije.

- I sada mogu da kažem da je ANB bila umešana u montiranje državnog udara. Paja Velimirović je prvo bio poslat u prostorije ANB-a - kazao je Knežević, i dodao:

- Plašim se da ćemo, ako državni organi odmah ne reaguju, na ulici ponovo imati obračune i likvidacije.

Knežević je govorio i o, kako je naveo, lažnom državnom udaru na izborni dan 2006. i nedavnom samoubistvu bivšeg funkcionera ANB Luke Bulatovića, koji je iza sebe ostavio video-poruku.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike