Mandić: Tražimo novu vladu ili nove izbore, u Crnoj Gori se nastavlja sa antisrpskom politikom

18.06.2021

08:04 >> 09:58

0

Rezolucija o Srebrenici je samo nastavak niza poteza vlast koji se donose suprotno volji naroda u Crnoj Gori

Mandić: Tražimo novu vladu ili nove izbore, u Crnoj Gori se nastavlja sa antisrpskom politikom
Copyright Andrija Mandić, Printscreen/Youtube, Televizija Avala

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kaže, da su odmah nakon 30. avgusta u Crnoj Gori počeli procesi koji su klasična izdaja biračkog tela, a koji je trebalo da se završe tako što će srpski narod u Crnoj Gori biti smešten tamo gde je i planirao ranije Milo Đukanović.

Mandić je u jutarnjem programu Pink TV rekao da se izdaja biračkog tela ogleda i u tome što su od početka krenuli pokušaji da se od Demokratskog fronta napravi DPS iz 1997. godine.

“Mi nikada nismo pristali na to, a ta izdaja je kulminirala donošenjem u Skupštini Rezolucije o Srebrenici i smenom ministra pravde Vladimira Leposavića. Sada je jasno svima Zdravko Krivokapić se nalazi na mestu koje ne zaslužuje. Mi sada bojkotujemo parlament, a rešenje može da nađe parlamentarna većina. Tražimo novu vladu ili, ako oko toga ne možemo da se dogovorimo, vanredne parlamentarne izbore”, Kaže Mandić.

pročitajte još

On je rekao da se u Crnoj Gori nastavlja sa antisrpskom politikom.

“Stvari su, međutim, drugačije u odnosu na vreme pre 30. avgusta prošle godine. Srpski narod u Crnoj Gori je osetio da može da pobedi i sve ove izdaje neće sprečiti Srbe da se izbore za svoja prava. Nema više povratka na mesto koje nam je spremio Milo Đukanović”, kaže Mandić.

Govoreći o Rezoluciji o Srebrenici koju je Skupština Crne Gore donela sinoć, Mandić kaže da je Crna Gora odabrana kao platforma za tu rezoluciju.

“Sada će neki da trče po regionu i nose tekst ove rezolucije tražeći da ga parlamenti donose u istom obliku kao Crna Gora. Ta rezolucija je samo nastavak niza poteza vlasti koji se donose suprotno volji naroda u Crnoj Gori”, kaže Mandić, piše Dan.

Mandić je pak za Tanjug istakao da je Skupština Crne Gore usvajanjem rezolucije o Srebrenici presudila srpskom narodu na način kako to nije učinio ni haški sud.

“Reč genocid ušao je u skupštinsku rezoluciju u kojoj se srpski narod proglašava genocidnim. Ni parlament BiH nije doneo ovakvu rezoluciju niti je u BiH bilo uslovljavanja kao što je bilo uslovljavanja za Demokratski front da ne uđe u vladu”, kaže Mandić.

Ističe i da je Crna Gora odabrana kao platforma da usvoji jednu ovakvu rezoluciju sa kojom će sad ””trčati”” od parlamenta do parlamenta širom Zapadnog Balkana tražeći da bude usvojen istovetni tekst.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike