Policijska akcija u Hrvatskoj: "Pao" i direktor HRT-a!

30.06.2021

07:51 >> 15:32

0

Prema nezvaničnim  informacijama, reč je o sumnjama u krivična dela počinjena u vreme bivše gradske uprave

Policijska akcija u Hrvatskoj: "Pao" i direktor HRT-a!
Copyright Printscreen/Youtube

U toku je nova velika akcija hrvatske policije i USKOK-a, javlja “Jutarnji list” i navodi da je policija rano jutros “pokucala” na vrata više osoba na području Zagreba.

Navodno se radi o sumnji u činjenje koruptivnih krivičnih dela i to mahom vezanih za poslove zagrebačke gradske uprave, piše “Jutarnji”.

Prema nezvaničnim  informacijama, reč je o sumnjama u krivična dela počinjena u vreme bivše gradske uprave, krajem prošle i u prvoj polovini ove godine. Među uhapšenima je navodno nekoliko poznatih osoba, a jedna od njih je i direktor HRT-a Kazimir Bačić.

Policija je jutros pretresala njegovu kuću na zagrebačkom Tuškancu, a za sada nema zvaničnih informacija za šta se konkretno tereti. Međutim, nezvanično se pominje njegov odnos s vlasnikom bivše fabrike TEŽ Milanom Lončarićem i njegovim građevinskim projektom Vrtovi svetla na lokaciji bivše fabrike.

Gradske vlasti Zagreba potvrdile su da je rano jutros započeta akcija pretresa i privođenja u službenim prostorijama uprave Grada.

U saopštenju Gradske uprave se navodi da gradonačelnik Tomislav Tomašević u potpunosti podržava nezavisan rad državnih institucija te da će se i dalje zalagati za trasparentnost rada gradske uprave, svih gradskih ureda, preduzeća i ustanova i povezanih društava.

Pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike