Podignut stepen bezbednosti u Republici Srpskoj posle terorističkog napada u Beogradu

30.06.2024

07:23

0

U saopštenju se dodaje da je stanje bezbednosti na području Republike Srpske zadovoljavajuće i da građani nemaju razloga za zabrinutost

Podignut stepen bezbednosti u Republici Srpskoj posle terorističkog napada u Beogradu
Copyright Tanjug/Marko Đoković

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske podiglo je mere bezbednosti na području Republike Srpske, posebno na javnim mestima, nakon jučerašnjeg terorističkog napada na Ambasadu Izraela u Beogradu u kojem je teško povređen pripadnik Žandarmerije Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i direktor Policije RS Siniša Kostrešević su u stalnoj komunikaciji sa ministorm unutrašnjih poslova i potpredsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem i prvim ljudima Policije Srbije i, iako nema neposredne pretnje od sličnog napada u Republici Srpskoj, naložen je niz preventivnih mera i intenzivirana saradnja sa drugim policijskim agencijama, u smislu razmene operativnih informacija, saopšteno je iz MUP-a Srpske, prenela je RTRS.

U saopštenju se dodaje da je stanje bezbednosti na području Republike Srpske zadovoljavajuće i da građani nemaju razloga za zabrinutost, ali apeluju da policiji prijave svaku sumnjivu radnju u svom okruženju.

Podsetimo, terorista Miloš Žujović je juče oko 11 sati došao ispred ambasade Izraela i nekoliko puta pitao žandarma Miloša Jevremovića (34) usputna pitanja, da bi ubrzo nakon toga otvorio vrata kućice koja se nalazi ispred zgrade u kojoj je bio pripadnik Žandarmerije.

Napadač je iz kese izvadio samostrel i pogodio policajca koji obezbeđuje ambasadu u vrat.

Žandarm je brzo reagovao i sa nekoliko hitaca pogodio napadača koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta.

Povređeni policajac prevezen je u Urgentni centar, operisan je i u stabilnom stanju.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić doneo je odluku o proglašenju crvenog nivoa bezbednosnih pretnji od terorizma.

- Svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzimaju mere kako bi osigurali bezbednost i sigurnost građana - navode iz MUP-a Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RTRS

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike