Oglasilo se Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon napada na ambasadu Izraela: "Utvrđuju se svi elementi terorizma"

29.06.2024

20:49

0

Miloš Žujović (25), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, danas oko 11 sati ispalio je strelu na žandarma Miloša Jevremovića (34)

Oglasilo se Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon napada na ambasadu Izraela: "Utvrđuju se svi elementi terorizma"
Ilustracija - Copyright Profimedia

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal oglasilo se povodom napada na pripadnika Žandarmerije samostrelom danas oko 11 časova ispred Ambasade Izraela, u kom je žandarm Miloš Jevremović (34) teško ranjen, a napadač likvidiran.

- Povodom napada na pripadnika Žandarmerije MUP RS, koji se odigrao dana 29.6.2024. godine, oko 11.00 časova u Beogradu, na raskrsnici ulica Majora Jagodića i Mladena Stojadinovića, ispred Ambasade Države Izrael, obaveštavamo javnost da je u toku predistražni postupak u pravcu utvrđivanja svih elemenata krivičnog dela terorizam iz člana 391 Krivičnog zakonika, da je o navedenom događaju obavešten dežurni javni tužilac Javnog tužilaštva za organizovani kriminal koji je po dobijanju obaveštenja od strane policije, izašao na lice mesta, neposredno izvršio uviđaj lica mesta, te izdao sve potrebne naloge u cilju pravilnog i potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja na osnovu koga bi se mogla doneti zakonita odluka - navodi se u saopštenju i dodaje:

- Predistražni postupak povodom navedenog događaja u kome je teško telesno povređen policijski službenik M.J., inače pripadnik Žandarmerije MUP RS i u kome je smrtno stradalo jedno mlađe muško NN lice je u toku.

Tanjug/Marko Đoković
 

Miloš Žujović (25), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, danas oko 11 sati ispalio je strelu na žandarma Miloša Jevremovića (34), koji je obezbeđivao zgradu Ambasade Izraela. Pre napada, vehabija je pitao policajca gde je muzej. Onda je iz kese izvadio samostrel i jednu strelu ispalio žandarmu u vrat. Teško ranjeni policajac ispeo je da izvuče pištolj i smrtno rani Žujovića, koji je 20 metara od kućice za obezbeđenje preminuo.

Tanjug/Marko Đoković
 


Napadač je iz Mladenovca, ali je prešao u islam pod imenom Salahudin, preselio se u Novi Pazar gde je doveo ženu iz Crne Gore. Živeli su u iznajmljenom stanu, a radio je za jednu dostavljačku službu.

U toku je akcija policija i pretresi na nekoliko lokacija u potrazi za terorističkim ćelijama i Žujovićevim pomagačima, a policija je podignita na najviši stepen pripravnost i proglašen je crveni nivo pretnji od terorizma.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike