Prvi snimci potrage za avionom koji je pao kod Zagreba! Jedna osoba poginula, druga osoba se hitno transportuje na operaciju (FOTO)

25.05.2024

18:20

0

Kako se nezvanično saznaje od izvora upoznatog sa situacijom na terenu, jedna osoba je poginula, dok su tri povređene

Prvi snimci potrage za avionom koji je pao kod Zagreba! Jedna osoba poginula, druga osoba se hitno transportuje na operaciju (FOTO)
Pao mali avion kod Zagreba - Copyright Hrvatska gorska služba spašavanja

Prve fotografije stižu sa područja gde se srušio avion sa četiri osobe nadomak Zagreba. Kako se nezvanično saznaje jedna osoba je poginula na licu mesta, a tri su povređene, jedna od njih je zaglavljena ispod letelice.

Avion se srušio južno od kampusa Rimac.

Kako se nezvanično saznaje od izvora upoznatog sa situacijom na terenu, jedna osoba je poginula, dok su tri povređene. Takođe, kako se nezvanično saznaje iz KB Dubrava, helikopter sa osobom sa teško povređenom kičmom je na putu ka bolnici, gde se sprema sala za operaciju. Pretpostavlja se da su u helikopteru i druge dve povređene osobe. U KBC Zagreb sprema za dolazak još jedne teže povređene osobe.

Oglasili su se i iz Gorske službe sapsavanja.

 

 

- Danas, 25. maja 2024. u 16:13 sati dobili smo dojavu od OCCZ-a o mogućem padu manjeg aviona na području Lučkog. Na teren su odmah upućeni timovi HGSS Stanice Zagreb, Samobor i Karlovac, te su trenutno na terenu s ostalim operativnim snagama. vatrogasaca, policije i HMS.

Avion se u subotu popodne srušio kod Zagreba. Prema nezvaničnim informacijama, u njemu su bila četiri člana posade. Avion se srušio u Ježdovcu, u blizini civilnog aerodroma.

Avion je korišćen za padobranske skokove lociran, a trenutno se pristupa nastradalima.

- Pao je ubrzo nakon poletanja, a radilo se o Cesni - rekao je za Jutarnji Marin Lukas, načelnik HGSS stanice Zagreb.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike