Završen uviđaj nakon pada aviona u Hrvatskoj: Traži se DNK analiza stradalih

21.05.2023

23:38

0

Kako se pretpostavlja, bilo dvoje putnika i pilot, ali se i dalje ne zna zašto je letelica pala niti kako je tu završila

Završen uviđaj nakon pada aviona u Hrvatskoj: Traži se DNK analiza stradalih
potraga za nestalim avionom je okončana i završen je uviđaj - Copyright Foto: HGSS

Uviđaj posle pada holandskog malog aviona "Ciruss 20" je završen na planinskom lancu Mala Kapela u Lici. Kako se pretpostavlja, bilo dvoje putnika i pilot, ali se i dalje ne zna zašto je letelica pala niti kako je tu završila.

Za utvrđivanje indetiteta stradalih biće potrebna DNK analiza, rekao je glavni inspektor za vazduholovstvo Danko Petrin i istakao da vizuelno nije moguće utvrditi ni tačan broj žrtava. On je dodao da su svi putnici poginuli u padu aviona u subotu i da je na licu mesta pronađena izgorela olupina.

- Možemo pretpostaviti ko su putnici, ali ne možemo reći sa stopostotnom sigurnošću. Crna kutija ne postoji na ovako malim avionima - rekao je Petrin. On je odbacio kao nagađanje tvrdnje da je uzrok pada aviona loše vreme i istakao da avion nije ostao bez goriva, već je došlo do požara zbog goriva.

Zamenica karlovačkog županijskog tužioca Irena Golubić Rajković rekla je da je avion poleteo u 11.21 časova iz Maribora i da je, na osnovu rezultata uviđaja i do sada prikupljenih saznanja, utvrđeno da je pao oko 12.30 časova u šumskoj oblasti na području vrha Mali Makovnik, prenosi hrvatski Index.

Ona je dodala da se pretostavlja da su uz pilota u avionu bila još dva putnika, ali da je županijsko tužilaštvo, zbog toga što su tela potpuno izgorela, zatražilo obdukciju, dodaje Hina.

- Na mestu događaja avion je zatečen u potpuno izgorelom stanju - rekla je ona. Ona je dodala da po površini na kojoj su pronađeni delovi aviona ne može reći da se raspršio, ali nije želela da govori o detaljima zapisnika uviđaja.

Komandir vatrogasne službe iz Ogulina Mladen Žilić rekao je da je lokacija bila jako nepristupačna i da će olupina verovatno biti izvučena iz pomož helikoptera.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike