Turska konačno izručuje Palevskog Severnoj Makedoniji? Ministar pravde putuje u Ankaru, ubica male Vanje tema broj 1 (FOTO)

06.02.2024

14:39

0

Tehnički premijer Talat Džaferi rekao je za "MIA" da ne želi da prejudicira da li bi ovi razgovori mogli da ubrzaju izručenje monstruma

Turska konačno izručuje Palevskog Severnoj Makedoniji? Ministar pravde putuje u Ankaru, ubica male Vanje tema broj 1 (FOTO)
Ljupčo Palevski - Copyright Facebook/Љупчо Палевски (Палчо)


Delegacija Severne Makedonije koju predvodi ministar pravde Krenar Loga boraviće 8. februara u Ankari, gde će imati sastanke sa zvaničnim turskim predstavnicima, a jedno od pitanja o kome će biti reči je i izručenje Ljupča Palevskog, osumnjičenog za ubistvo Vanje Đorčevske i Panča Žežovskog.
Facebook/Printscreen/Zorica Gjorcevska
Vanja Đorčevska

 

Tehnički premijer Severne Makedonije Talat Džaferi rekao je za "MIA" da ne želi da prejudicira da li bi ovi razgovori mogli da ubrzaju izručenje Palevskog, ali ističe da je neophodna lična i direktna komunikacija da bi se videlo šta dalje treba da se radi.

- Ne želim sad da prejudiciram kakav će biti sadržaj tamošnjih razgovora. Ali, u svakom slučaju, neophodna je direktna i lična komunikacija kako bi se videlo šta bi eventualno trebalo dodatno da se uradi. Zbog toga je ova uspostavljena u okviru međunarodne saradnje sa odgovarajućim institucijama sa kojima sarađujemo i sa kojima shodno tome imamo bilateralne sporazume o komunikaciji - rekao je Džaferi u intervjuu za "MIA".

Facebook_Pance Zezovski
Panče Žežovski

 

Ministarstvo pravde je potvrdilo da će Loga 8. februara boraviti u zvaničnoj poseti Turskoj zajedno sa predstavnicima pravosuđa. On će se sastati sa ministrom pravde Republike Turske, a planirani su sastanci  i sa predsednikom Skupštine, predsednicima Ustavnog i Vrhovnog suda, kao i sa predstavnicima Akademije sudija i javnih tužilaca.

U Ministarstvu pravde ističu da ne mogu da dele zvanične informacije o tome kada bi Palevski bio izručen, a koliko dugo može da ostane u Turskoj pitanje je za turske vlasti. Kada bude doveden u zemlju, Palevski će po odluci suda biti sproveden u kazneno-popravni zavod, a postupak pred pravosudnim organima biće nastavljen.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike