Otac osumnjičen da je učestvovao u otmici ćerke da bi od majke iznudili novac?! Zastrašujući detalji istrage (FOTO/VIDEO)

04.12.2023

10:05

0

Na ocu su samo sekundarni dokazi i ukazuju da je navodno umešan i za sada nema osnova da bude optužen

Otac osumnjičen da je učestvovao u otmici ćerke da bi od majke iznudili novac?! Zastrašujući detalji istrage (FOTO/VIDEO)
Vanja Gorčevska - Copyright Printscreen/Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski izneo je zastrašujuće detalje istrage vezano za ubistvo devojčice Vanje.

-Ministarstvo unutrašnjih poslova je, u koordinaciji i pod rukovodstvom javnog tužilaštva, tokom protekle noći rasvetlilo slučaj, i obezbeđeni su dokazi. Nažalost nismo došli do ishoda koji smo svi želeli, pošto su dve osobe ubijene, maloletnica i stariji muškarac iz Velesa, rekao je ministar na konferenciji za novinare.

Osumnjičeni za ovo gnusno delo još nije uhapšen.

-Pet osoba je osumnjičeno, trojici je određen pritvor, jedno je van zemlje, a otac maloletne devojčice je priveden i saslušan, rekao je Spasovski.

 

 

Kako je naveo, motiv je koristoljublje, a u otmicu je kako se sumnja umešan i otac. 

Spasovski je izjavio da je otac maloletne Vanje osumnjičen da je odao informacije o tome kada će ona ostati sama kod kuće.

Ubijeni stariji muškarac nije povezan sa ubistvom maloletnice.

Izvršilac ubistva pobegao u Beograd

-Glavni organizator i izvršilac je 27. novembra oko 11 sati, iz pištolja ubio maloletnu devojčicu uplašen dokazima do kojih bi MUP mogao doći. Uhapsićemo ovo čudovište čim kroči na naše tlo i biće izveden pred lice pravde, rekao je Spasovski.

Za njim je raspisana poternica, potvrdio je tužilac.

-Za Ljupčom P., koji se sumnjiči za ubistvo male Vanje iz Skoplja, biće raspisana međunarodna poternica, saopštio je tužilac Gavril Bubevski na konferenciji za novinare.

Kako je saopšteno on je pobegao u Beograd.

Facebook/Printscreen/Палевски Љупчо
 

 

On je potvrdio da je za nekoliko osoba određen pritvor do 48 sati.

"Imamo priznanje osumnjičenih ko je za šta odgovoran", rekao je glavni javni tužilac Gavril Bubevski.

Rekao je i da je istražni proces bio otežan na poćetku jer su nedostajale početne informacije, ali su u daljem postupku obezbedjeni dokazni materijali.

"Postupak mora da bude zakonit da ne bismo došli u situaciju da postupak padne na sud zbog proceduralnih grešaka", dodao je tužilac.

Za dva sata sve izmaklo kontroli

Profimedia_Facebook
 

 

Istakao je da postoje izjave osumnjičenih kako je za samo dva sata sve izmaklo kontroli i devojčica je ubijena.

-Nasilnike je uhvatila panika jer se oko pronalaska deteta angažovala celokupna javnost, pa su odlučili da će novac potražiti kasnije i detetu oduzeli život - precizirao je Buvevski odgovarajući na pitanja novinara.

Dodao je da se istraga sprovodi. da li je tačno da je majka prodala stan i da je namera kriminalaca bila da dođu do tih sredstava

.-Dakle, na ocu su samo sekundarni dokazi i ukazuju da je navodno umešan i za sada nema osnova da bude optužen-  jasan je tužilac.

Inače, ovo ubistvo uznemirilo je celokupnu makedonsku javnost, ali i ceo Balkan. Zavladali su bes i neverica zbog ubistva deteta od 14 godina. Javnost traži pravdu.

Društvene mreže obiluju komentarima kakva bi kazna trebalo da zadesi počinioce. Odmah je počela da se širi peticija, kojom se traži smrtna kazna za Vanjine ubice.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike