Crnogorski ministar izneo detalje hapšenja Katnića i Lazovića: Obojica na saslušanju, pretresi na osam lokacija, oduzeto oružje i automobili

14.04.2024

21:42

0

Milivoje Katnić i Zoran Lazović osumnjičeni su za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja

Crnogorski ministar izneo detalje hapšenja Katnića i Lazovića: Obojica na saslušanju, pretresi na osam lokacija, oduzeto oružje i automobili
Hapšenje Milivoja Katnića - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i nekadašnji pomoćnik direktora Uprave policije Zoran Lazović, koji su jutros uhapšeni u akciji Specijalnog državnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja, večeras će biti privedeni na saslušenje u Specijalno državno tužilaštvo, prenose crnogorski mediji.

Branilac Lazovića, advokat Zoran Piperović, potvrdio je za Vijesti da je dobio poziv da kao branilac prisustvuje saslušanju tog nekadašnjeg visokog funkcionera tajne službe u Specijalnom tužilaštvu.

SDT sumnjiči Katnića i Lazovića za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja.

Milivoje Katnić izveden je iz zgrade Specijalnog policijskog odeljenja oko 21.40 sati i priveden u SDT. Zoranu Lazoviću određeno je zadržavanje do 72 sata, nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu. On je ranije priveden i saslušan.

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović kazao je, povodom današnjeg hapšenja bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i bivšeg visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića, da su obavljeni pretresi na osam lokacija u Bijelom Polju, Danilovgradu i Podgorici. Rekao je da je tom prilikom oduzeto više skupocjenih vozila, više komada oružja i "razna dokumentacija i drugi predmeti koji sigurno mogu biti od koristi u daljem postupku".

Šaranović je za TV Vijesti pojasnio da su te stvari oduzete nakon pretresa prostorija u vlasništvu ili Katnića ili Lazovića, ili njihovih članova porodice.

Ministar je naveo da je Katnić jutros uhapšen u Danilovgradu, a Lazović u Bijelom Polju.

- Aktivnosti u odnosu na predmet kodnog naziva Alfa će biti nastavljene i u narednih nekoliko dana, odnosno da će u odnosu na Katnića i Lazovića, paralelno u odnosu na ovaj postupak, biti vođena i finansijska istraga, koja će stvoriti vrlo vjerovatno i mogućnost da sama istraga bude proširena i na druga povezana lica - rekao je Šaranović.

Kazao je da je današnja akcija rezultat višemesečne koordinirane saradnje Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Europola.

Predstavnici vladajućih stranaka danas su u brojnim reagovanjima pozdravili hapšenje Katnića i Lazovića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike