Pale Milove krupne zverke: Posle sina uhapšen i otac - Zoran Lazović! Uhapšen i Milivoje Katnić - tužilac u slučaju "državni udar"

14.04.2024

08:20 >> 09:07

0

Lazović je godinama bio šef policije i važio je za Đukanovićevog čoveka od poverenja

Pale Milove krupne zverke: Posle sina uhapšen i otac - Zoran Lazović! Uhapšen i Milivoje Katnić - tužilac u slučaju "državni udar"
Milivoje Katnić i Zoran Lazović - Copyright Printscreen/YouTube/Televizija E/Gradska RTV Podgorica

Bivši visoki policijski funkcioner Zoran Lazović i specijalni tužilac Milivoje Katnić privedeni su jutros u Specijalno policijsko odeljenje.

SDT ih sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja. Detalji optužbi koje im se stavljaju na teret još nijesu poznati.  

Službenici Specijalnog policijskog odeljenja, u sklopu jednog od najvećih predmeta u Specijalnom državnom tužilaštvu, trenutno izvode akciju na više mesta u Crnoj Gori.

Katnić je bio tužilac u slučaju "državni udar" u kojem su politički predstavnici Srba optuženi da su planirali  nasilno da smene vlast Mila Đukanovića.

 

Katnić razrešen 2022.

printscreen/youtube/MediaBiro
 

 

Milivoje Katnić je prvi put za glavnog specijalnog tužioca izabran sredinom 2015. godine, a reizabran 2020. godine. Razrešen je 2022. godine. Tokom njegovog mandata, tadašnja opozicija i NVO sektor zamjerali su mu da štiti porodicu Đukanović i vrh DPS-a, kao i da nije sposoban da riješi ključne afere. Posebno su ga obilježile optužbe za montažu i namještanje dokaza u slučaju poznatom kao "državni udar".

Optuživan je i za zločine tokom opsade Dubrovnika, što je negirao. 

Lazovićeva najveća afera - dolazak na svadbu Safeta Kalića

Printscreen/Youtube MUP Tanjug/Strahinja Aćimović
 

 

Lazović je godinama bio šef policije i važio je za Đukanovićevog čoveka od poverenja.

Bio je istaknuti funkcioner Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB). Svoj radni vek proveo je u policiji, a jedna od najvećih afera je njegov dolazak na svadbu Safeta Kalića, optuživanog za organizovani kriminal, 2001. godine.  

Do marta 2021. godine je bio šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave policije.

Njegov sin Petar Lazović, takođe pripadnik specijalne policije, nalazi se u pritvoru zbog optužbi da je radio za kavački klan. Na Skaj aplikaciji pronađene su fotografije Lazovića u društvu Radoja Zvicera, šefa kavčana.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: rtcg/vijesti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike