Ovako izgledaju kuće i štala u epicentru zemljotresa: Meštani Golije, kod Nikšića, u strahu (FOTO)

14.03.2024

15:22

0

Predsednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević, odmah je sa saradnicima posetio stanovništvo u Goliji, koje je najviše pogođeno sinoćnim zemljotresom

Ovako izgledaju kuće i štala u epicentru zemljotresa: Meštani Golije, kod Nikšića, u strahu (FOTO)
Copyright RINA

Zemljotres jačine 5, 4 stepeni po Rihteru pogodio je Crnu Goru, a na Goliji, kod Nikšića, bio je epicentar, gde je pričinjena i najveća materijalna šteta.

Jednom od meštana srušila se štala, a mnogim domovima su napukli zidovi. Pokrenuti su odroni i oštećeni krovovi na kućama.

- Ovo je bila besana noć za nas. Kako je zatreslo, posle toga više oko nismo sklopili. Luljalo je jako i dugo. Na našoj kući pričinjena je veća materijalna šteta, zidovi su popucali skroz - kaže za RINU jedan od meštana.

Predsednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević, odmah je sa saradnicima posetio stanovništvo u Goliji, koje je najviše pogođeno sinoćnim zemljotresom.

- Najviše štete je pretrpljeno ovde, u rejonu Golije, gdje je bio epicentar zemljotresa, i mi smo kao odgovorna lokalna samouprava odlučili da ovde dođemo da posetimo meštane i da im ukažemo na činjenicu da je opština spremna da im pomogne. Videćemo kolika će biti šteta nakon obilaska, a ovo područje obići će i Komisija za procenu od elementarnih nepogoda. Nakon određenog vremena znaćemo koliko ćemo biti u mogućnosti da pomognemo. Tu smo uvek za naše građane - naglasio je Kovačević.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike