Skandal u trci za šefa policije: Većina kandidata pala na poligrafu!

12.03.2024

10:46

0

Kandidati su se suočavali sa ključnim pitanjima o mogućim vezama sa organizovanim kriminalom, kao i sa politikom i političkim partijama

Skandal u trci za šefa policije: Većina kandidata pala na poligrafu!
Policija Crne Gore - Copyright AP Photo/Risto Bozovic

U konkurenciji za poziciju vršioca dužnosti direktora Uprave policije Crne Gore, od ukupno sedam prijavljenih kandidata, samo su dvoje uspeli da prođu testiranje na poligrafu, dok su četvoro kandidata pali na istom testu.

Prema informacijama koje prenose podgoričke "Vijesti", za jednog kandidata nije bilo moguće utvrditi rezultate testiranja zbog zdravstvenih razloga, a pomenuti kandidat takođe ne ispunjava uslove za poziciju.

Kako neimenovani izvori navode, kandidati su se suočavali sa ključnim pitanjima o mogućim vezama sa organizovanim kriminalom, kao i sa politikom i političkim partijama. Testiranje na poligrafu bilo je deo javnog poziva i prijavni formular koji je definisala Vlada Crne Gore, nakon odluke da se razreši dužnosti aktuelni direktor Zorana Brđanina na elektronskoj sednici održanoj 3. marta. Iako poligraf nije dokazni materijal na sudu, svi kandidati su pristali na testiranje.

Od sedam kandidata iz redova Uprave policije, u trci za poziciju v.d. direktora nalaze se i tri trenutna pomoćnika direktora, a ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović (DCG) trebao je juče da obavi intervjue sa svim kandidatima.

Međutim, kako "Vijesti" izveštavaju, čini se da još uvek ne postoji politički konsenzus oko izbora naslednika smenjenog direktora Zorana Brđanina. Premijer Milojko Spajić i PES navodno imaju različite preferencije za kandidate, koje Demokrate smatraju najboljim izborom za ovu kompleksnu poziciju. Stoga, promena odluke o razrešenju Brđanina ostaje jedna od mogućih opcija kako bi se izbeglo da policija ostane bez čelnika.


Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike