Posle inicijative za smenu Andrije Mandića, traži se smena Marka Kovačevića! I prvi čovek Nikšića na meti DPS-a

08.03.2024

11:55

0

Kovačević je na Facebooku komentarisao skupštinsko zasedanje na Cetinju, koje je bilo obeleženo protestima zbog dolaska Mandića

Posle inicijative za smenu Andrije Mandića, traži se smena Marka Kovačevića! I prvi čovek Nikšića na meti DPS-a
Marko Kovačević - Copyright Printscreen/Youtube/UnicefMontenegro

Usled inicijative DPS-a i njegovih tradicionalnih saveznika za smenu predsednika Skupštine Crne Gore, Andrije Mandića, koja gotovo sigurno neće proći na sednici parlamenta u ponedeljak, pojavio se novi zahtev. Ovoga puta, na meti je predsednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević.

Kovačević, koji je takođe visoki funkcioner Nove srpske demokratije, Mandićeve partije, sada se suočava sa zahtevom za smenu od strane Damira Suljevića, saradnika Centra za građansko obrazovanje (CGO). Razlog? Izjava da “predsedniku Skupštine Crne Gore (Mandiću) priliči zgrada Zetske banovine” na Cetinju.

Suljević je za podgoričke Vijesti izjavio da vidi ovo kao još jedan pokušaj predsednika Opštine Nikšić da svojim izjavama dodatno podgreje već napetu društveno-političku situaciju u Crnoj Gori. Komentarišući skupštinsko zasedanje na Cetinju, koje je bilo obeleženo protestima zbog dolaska Mandića, Kovačević je na Facebooku napisao: “Nekako pristaje predsedniku Skupštine Crne Gore ova zgrada Zetske banovine. I normalno je da to smeta Švabama.”

Pexels/Wikipedia/YouTube/RTCG
 

 

Na Cetinju je, uoči protesta, bilo vidljivo pojačano prisustvo policije, kako u gradu tako i ispred zgrade Skupštine. Sednica je održana u atmosferi visokih tenzija, a zamalo je došlo i do fizičkog sukoba između poslanika vlasti i opozicije.

Poslanik DPS-a, Oskar Huter, nazvao je Mandića “četničkim vojvodom”, dodajući da ta funkcija ne priliči mestu na kojem se nalazi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike