Neredi na Cetinju: Ostrašćena masa napala poslanike, vređala Andriju Mandića, Aleksu Bečića, odjekivali topovski udari i petarde(VIDEO)

07.03.2024

12:03

0

Napadnut je i predsednik Demokrata Aleksa Bečić

Neredi na Cetinju: Ostrašćena masa napala poslanike, vređala Andriju Mandića, Aleksu Bečića, odjekivali topovski udari i petarde(VIDEO)
Copyright Tanjug/Video

Došlo je do nereda na današnjem protestu na Cetinju. Okupljene pristalice Demokratske partije socijalista napali su poslanike koalicije Za budućnost Crne Gore.

Kako prenosi podgorička Borba na Cetinju je došlo do incidenata kada su poslanici ove koalicije krenuli u Skupštinu, a okupljeni građani su ih gađali topovskim udarima i petardama čime su mogli izazvati telesne povrede poslanicima.

Oni su im međutim odgovorili sa podignuta tri prsta.

Poslanici koje su Cetinjani napali su Jovan Jole Vučurović, Milun Zogović, Vladislav Bojović i Jelena Božović. 

Tanjug/Video
 

 

Mandiću psovali mrtvu majku

Došlo je i do dobacivanja građana predsedniku Skupštine Andriji Mandiću gde su mu psovali pokojnu majku „četničku“ i poručivali da mu nije mjesto na Cetinju kao i da je izdajnik. 

„Mandiću j….. ti sve, četnicki s…., nije ti mesto izdajniče na Cetinje…“, poručivali su ostašćeni građani.

Tanjug/Video
 

 

Napadnut je i predsednik Demokrata Aleksa Bečić kom su dobacivali da je ped...

Okupljeni se nalaze oko 100 metara od zgrade Skupštine Prestonice Cetinje, gde se održava sednica Skupštine Crne Gore. 

- Okupili smo se ovde na slobodarskom Cetinju da negodujemo protiv Andrije Mandića, koji je fašista od 90-ih godina. Znamo sa kim je bio i koga je podržavao, ovaj narod to ne zaslužuje - rekao je novinarima Radovan Perović, jedan od učesnika protesta na Cetinju.

Tanjug/Video
 

 

On je kazao da „ovo Cetinje neće trpeti Andriju Mandića“.

- Ljude smo dočekivali, znamo kako se ljudi dočekuju. On nije čovek za Crnu Goru. Mi nismo danas došli, ni ovi građani, ni policija, ni mi njih da bijemo ni oni nas da biju. Ovo je slobodarski narod, ovo Cetinje neće trpeti Andriju Mandića, 30 godina njegovog fašizma. On je sad došao na vlast spaljivanjem knjiga. Književnik Nikolaidis je spaljen u Herceg Novom, čije je to maslo nego Andrije Mandića. Čije je maslo u Pljevljima nego gradonačelnika koji nosi tuđe zastave i veliča, i kaže da je ta zastava starija od ove zastave. Zna se koju je Srbija imala zastavu. Ako ko malo istorije zna, oni su imali zastavu sa svinjskom glavom dok smo mi imali ovu zastavu - rekao je Perović. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike