ZBCG traži da se ispitaju veze Suzane Mugoše sa kavačkim klanom: Zbog curenja ovog snimka njenog sina kavčani sproveli svoju istragu (VIDEO)

05.01.2024

20:00

0

Međutim, ne da nije došlo do njenog procesuiranja, već je Suzana Mugoša sad kandidat za VDT-a, što predstavlja terminalnu fazu umiranja crnogorskog pravosuđa

ZBCG traži da se ispitaju veze Suzane Mugoše sa kavačkim klanom: Zbog curenja ovog snimka njenog sina kavčani sproveli svoju istragu (VIDEO)
Suzana Mugoša - Copyright Printscreen/Youtube/Skupština Crne Gore

Koalicija Za budućnost Crne Gore (ZBCG) pozvala je danas Specijalno državno tužilaštvo da ispita navode o vezama sudije Suzane Mugoše i kavačkog kriminanog klana. 

- Nakon što su Petar Lazović i Ljubo Milović uz finansijsku logistiku Radoja Zvicera pokušali da podmire sudiju Seku Piletić kako bi liderima koalicije ZBCG bila potvrđena sramna prvostepena presuda koju je izreklo veće Suzane Mugoše, danas imamo još jedan flagrantni dokaz o sprezi kriminalnog klana sa sudijom Mugošom i članovima njene porodice - saopšteno je iz ZBCG.

Podgoričke Vijesti objavile su danas prepisku iz koje se vidi da je odbegli policajac Ljubo Milović istraživao među pripadnicima organizovane kriminalne grupe kavački klan i njihovim saradnicima da li je neko od njih prodao snimak na kom se vidi kako se sin sudije Suzane Mugoše, Novak Mugoša, priprema za prijem u policiju – prebijanjem jastuka.

- Treba li podsećati javnost da smo u jednom od naših saopštenja tražili od SDT-a da ispita navode da li je Suzana Mugoša u hotelu 'Podgorica' imala sastanak sa Zoranom Lazovićem kako bi njenog sina Novaka Mugošu vratili iz Danilovgrada u Podgoricu gde je bio po kazni premešten. A i ovom prilikom želimo potencirati način prijema Novaka Mugoše u SAJ bez konkursa i to u julu mesecu 2018. godine, upravo kada je sudija Mugoša potvrdila status svedoka saradnika Saši Sinđeliću, i na taj način verifokovala njegov lažni iskaz kao istinu (u slučaju 'državni udar') - saopšteno je iz ove koalicije.

ZBCG od SDT očekuje da odgovori da li je formiralo predmet protiv Suzane Mugoše nakon njene tvrdnje da je presuda Apelacionog suda kupljena u korist lidera ove koalicije i da li je pomenuta sudija saslušana u svojstvu građanina ili osumnjičene.

- Izgleda je postalo sasvim prirodno da u nastavcima čitamo dokaze kako su pripadnici kavačkog klana, kriminalizovani policajci, tužioci i sudije, bili spregnuti protiv nekadašnjeg DF- a, a sadašnje koalicije ZBCG, i to sve sa ciljem da lidere ovog saveza ili pošalju u zatvor ili likvidiraju. Posle današnje objave u Vijestima jasno je da Novak Mugoša treba odmah da bude suspendovan i saslušan zbog njegovih veza sa kavačkim klanom, a njegova majka, sudija Suzana Mugoša, odavno je trebalo da bude procesuirana i isključena iz sudske organizacije - navode iz ZBCG i ističu: 

Printscreen/Youtube/Skupština Crne Gore
 

- Međutim, ne da nije došlo do njenog procesuiranja, već je Suzana Mugoša sad kandidat za VDT-a, što predstavlja terminalnu fazu umiranja crnogorskog pravosuđa. A sin Novak Mugoša, umesto jastuka, sad upotrebljava pendrek i pištolj po nalozima Ljuba Milovića. I onda dolazimo do čuvene rečenice Vesne Medenice, da nam je zbilja trebalo j….i majku četničku, jer smo se jedini usudili da se uhvatimo u koštac sa ovom kriminalnom hobotnicom čiji pipci još stežu Crnu Goru - saopšteno je iz ove koalicije. 

Printscreen/Youtube MUP Tanjug/Strahinja Aćimović
 

Portal Vijesti danas je, između ostalog, objavio transkripte sa Skaj aplikacije gde se vidi kako je odbegli policajac Ljubo Milović istraživao među pripadnicima organizovane kriminalne grupe kavački klan i njihovim saradnicima da li je neko od njih prodao snimak na kom se vidi kako se sin sudije Suzane Mugoše, Novak Mugoša, priprema za prijem u policiju – prebijanjem jastuka. Kada su neki od njih ustvrdili da nemaju veze sa tim, obavestio ih je da će “državna” saznati sa koje IP adrese je prosleđen video-zapis sačinjen u kući porodice Mugoša. Milović je, navode, taj slučaj “istraživao” krajem januara 2020. godine, istog dana kada je snimak objavljen, ali i narednih dana, vidi se iz transkripata. 

Foto: Printscreen
 

Iz prepiske koju kavčani vode preko nekada zaštićene Skaj aplikacije, proizilazi da je Milovića 22. januara 2020. godine sada odbegli policajac Ivan Stamatović obavestio da je snimak objavljen na Jutjub kanalu. Snimak na kom se vidi kako Novak Mugoša vežba primenu sile – udarajući pendrekom po jastuku dok ga roditelji bodre, objavljen je pre četiri godine. Tada je obelodanjeno i da je on zaposlen u Upravi policije, a lider Demokratske narodne partije Milan Knežević saopštio je da je radni odnos zasnovao bez konkursa, iako nije prošao obuku. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike