Grupa "kavčana" uhapšena u Španiji: Gajili marihuanu, posedovali oružje, živeli u vilama i vozili luksuzne automobile! (FOTO/VIDEO)

02.05.2023

12:59

0

Autor: Mi. S.

Grupa od 16 uhapšenih posedovala 13 plantaža marihuane

Grupa "kavčana" uhapšena u Španiji: Gajili marihuanu, posedovali oružje, živeli u vilama i vozili luksuzne automobile! (FOTO/VIDEO)
Deo zaplenjene droge i oružja "kavačkog klana" - Copyright printscreen/twitter/ Policía Nacional

Španska policija uhapsila je sinoć 16 osoba za koje se sumnja da su pripadnici "kavačkog klana" iz raznih svetskih zemalja. Na dve lokacije pronađeno je, kako saznajemo, 13 zatvorenih plantaža marihuane u ruralnim oblastima provincija Madrid i Gvadalahara.

Zaplenjeno je, kako se navodi u saopštenju španske policije, osam komada vatrenog oružja od kojih je jedna automatska puška odnosno mitraljez, zatim više od 3.000 biljaka marihuane, 150 kilograma vakumirane marihuane i 54.000 evra u gotovine. Mreža je upravljala zatvorenim plantažama.

Kako se navodi, stepen opasnosti ove grupe je visok i njena osnovna delatnost u Španiji bila je međunarodna trgovina drogom i pranje novca. Grupa je opasna i odlikuje ekstremnim nasiljem.

Uhapšeni su imali visoku kupovnu moći u Madridu, stanovali su u kućama vrednim više od milion i po evra i koristili luksuzne automobile. Menjali su svoje adrese, kao i vozila, kako bi ih bilo teško otkriti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike