Knežević tvrdi da samo jedna osoba ima ključ: "Spekuliše se da je iz depoa Višeg suda nestalo 900 kg kokaina"

22.12.2023

23:00

0

Predsednik Demokratske narodne partije navodi da je Boris Savić imao ključ od depoa, i da treba ispitati i njegovu ulogu u iskopavanju tunela

Knežević tvrdi da samo jedna osoba ima ključ: "Spekuliše se da je iz depoa Višeg suda nestalo 900 kg kokaina"
Tunel u Podgorici - Copyright Printscreen/Vlada Crne Gore /gov.me

Predsednik Demokratske narodne partije Milan Knežević izjavio je da postoje nagađanja da je iz depoa Višeg suda u Podgorici nestalo 900 kilograma kokaina.

U pitanju je depo do kojeg je iskopan podzemni tunel, a koji je otkriven nakon dva meseca kopanja.Predsednik suda Boris Savić istog dana održao je vanrednu konferenciju za medije i tvrdio da "gotovo ništa" ne nedostaje iz depoa. Mesecima kasnije još se popisuju dokazi koji se čuvaju u depou, a za sada je zasigurno potvrđeno da u njemu nedostaje više komada oružja.

Zbog izjave Kneževića da je moguće da nedostaje i droga, danas je Viši sud izdao saopštenje u kojem navodi da iz depoa nedostaje manja količina dokaznog materijala iz predmeta koji su ili pravosnažno okončani ili je veštačenje već obavljeno.

ATAImages/Milan Maričić
 

"Neistina je da je odneseno 900 kg kokaina, i verovatno samo poslanik Knežević zna odakle mu ta informacija, kada je već više puta javnosti ukazano da se pomenuti kokain uopšte nije nalazio u depou, već samo količine od po nekoliko grama iz drugih predmeta", navodi se u saopštenju Višeg suda.

Knežević sa druge strane navodi da je Boris Savić imao ključ od depoa, i da treba ispitati i njegovu ulogu u iskopavanju tunela.

Dodaje da bi posebno bilo zanimljivo saznati da li nedostaje dokazni materijal u predmetu protiv Vesne Medenice, i to deo koji se odnosi na telefonsku prepisku Medenice sa jednim brojem sudija, uključujući i Borisa Savića.

 

"Zato ga javno prozivam da odgovori crnogorskoj javnosti da li je imao telefonsku prepisku sa Vesnom Medenicom u vezi određenih slučajeva za koje je ona bila zainteresovana, a odnose se na ukidanje pritvora i još ponešto. Ukoliko jeste, onda Boris Savić takođe treba da bude deo istrage tužilaštva, ali i predmet analize Sudskog saveta pošto je odavno zaslužio da se preseli na optuženičku klupu. A moram mu reći kao bivši robijaš da ga sa velikim nestrpljenjem očekuju i u Spužu", navodi Knežević.
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike