Mračna prošlost oca ubijene Vanje (14) iz Skoplja: Da li je zbog kockarskih dugova učestvovao u otmici sopstvene ćerke?

13.12.2023

08:45

0

Autor: Lj. S.

Otac Aleksandar je, prema kazivanju onih koji ga znaju, bio problematična osoba, kockar i narkoman - rekao je makedonski novinar Kristijan Landov

Mračna prošlost oca ubijene Vanje (14) iz Skoplja: Da li je zbog kockarskih dugova učestvovao u otmici sopstvene ćerke?
Aleksandar Đorčevski - Copyright društvene mreže

Dok se čeka izručenje Ljupča Palevskog, glavnog osumnjičenog za ubistvo tinejdžerke Vanje Đorčevske (14) u Skoplju, najveća misterija koja proganja građane Severne Makedonije, ali i Balkana, jeste uloga oca Aleksandra u njenoj otmici.

Otac ubijene Vanje nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je otmičarima odao informacije o kretanju ćerke. Postavlja se pitanje - zašto, a odgovor možda leži u njegovoj prošlosti.

Kockarski dugovi?

Printscreen/Skopje
Aleksandar Đorčevski 

Uveliko se spekuliše o tome da je Aleksandar imao kockarske dugove, zbog čega je želeo da iznudi novac od Zorice.

Makedonski novinar Kristijan Landov kaže da je to priča koja preovladava u Severnoj Makedoniji.

- Vanjin otac se sumnjiči da je otkrio ubici kako, gde i kuda će se kretati Vanja tog dana. Zato je ubica sve tačno isplanirao. Otac Aleksandar je, prema kazivanju onih koji ga znaju, bio problematična osoba, kockar i narkoman. A potiče iz bogate skopske porodice, otac mu je bio direktor firme i radio je u Poljskoj. Njegova bezosećajnost je šokirala javnost jer je podigao dva palca nagore pred novinarima kad su ga pripadnici policije sprovodili u sudu - kaže Landov.

Stan i imovina majke

Policija sumnja da je on to učinio radi finansijske koristi. Vanjina majka Zorica navodno je prodala dva stana, što je Aleksandar znao.

Policija smatra da je Aleksandar zbog toga želeo da iznudi novac od Vanjine majke.

Prema rečima novinara Kristijana Landova, pored toga što je dobila novac od prodaje stanova, porodica Vanjine majke takođe je imućna.

Facebook/Printscreen/Zorica Gjorcevska
Vanja Đorčevska

- Vanjin deda po majci i cela ta porodica bili su ugledni i bogati. Vanjin deda Vangel, po kome je dobila i ime, bio je direktor carine, a baka potiče iz poznate vlaške porodice. Vanjina mama je sa dve ćerke živela u stanu zgrade koju je gradio Palevski, pa je zato sve bilo precizno isplanirano oko njenog kidnapovanja. Sudska medicina je završila obdukciju i, prema prvim saznanjima, pištoljem ju je ubio Palevski. Nema oficijalnih informacija o tome da li su otmičari tražili novac, to će istraga pokazati - kaže Landov.

Podsetimo, Vanja Đorčevski je oteta iz zgrade u kojoj je živela sa majkom i sestrom 27. novembra.

Svi osumnjičeni su u pritvoru, dok se očekuje izručenje Palevskog iz Turske. Upravo je firma Palevskog učestvovala u gradnji objekta u kom je Vanja živela, a vlasnik stana je bio otac. To znači da su znali sve pojedinosti o zgradi i tako oteli Vanju.

Kako je kasnije otkrila policija, informacije o Vanjinom kretanju i tačnoj lokaciji odavao je njen otac Aleksandar. On je uhapšen i pred istražnim organima je negirao izvršenje krivičnog dela.

Određen mu je pritvor od 30 dana, a i dalje nema odgovora na pitanje zašto je učestvovao u ćerkinoj otmici.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike