Milan Knežević: DPS će na svakom koraku opstruisati popis stanovništa u Crnoj Gori

03.12.2023

09:33

0

On je kazao mu se čini da bi DPS odmah prihvatio da učestvuje u popisu samo ako bi zakonom bilo zabranjeno izjašnjavanje da je neko Srbin

Milan Knežević: DPS će na svakom koraku opstruisati popis stanovništa u Crnoj Gori
Milan Knežević - Copyright ATAImages/Milan Maričić

- Parlamentarna većina u Crnoj Gori je usvojila sve zahteve Demokratske partije socijalista (DPS) i koalicionih partnera vezanih za popis stanovništva, ali imam utisak da će DPS na svakom koraku opstruirati popis - izjavio je predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera koalicije "Za budućnost Crne Gore" (ZBCG) Milan Knežević.

On je kazao mu se čini da bi DPS odmah prihvatio da učestvuje u popisu samo ako bi zakonom bilo zabranjeno izjašnjavanje da je neko Srbin.

- Taj iracionalni strah od porasta broja Srba na popisu najbolje svedoči o pogubljenosti Mila Đukanovića i podeljenoj zemlji koju nam je ostavio nakon 30 godina diktature. Onog trenutka kada naši politički protivnici budu shvatili i prihvatili da i Srbi žive u Crnoj Gori i da imaju ista prava i obaveze kao svi ostali narodi, onda možemo započeti priču o nacionalnom pomirenju - rekao je Knežević u intervjuu za današnje Večernje novosti.

Odgovarajući na pitanje koliko nova vlada Crne Gore kojoj koalicija ZBCG daje podršku može da traje, rekao je da je vlada Milojka Spajića formirana da traje četiri godine i da misli da, uz puno poštovanje ideoloških i programskih subjekata koji je podržavaju, može napraviti dobre rezultate na unutrašnjoj koheziji i poboljšanju socioekonomskih uslova života svih građana. 

Profimedia
 

- Sudeći po dosadašnjim glasanjima u Skupštini Crne Gore, deluje da Spajićeva vlada ima veću podršku od Abazovićeve i Krivokapićeve. Ali, prošlo je tek mesec dana, tako da prave i konkretne rezultate možemo očekivati u sledećih godinu dana - rekao je Knežević.

Naveo je da je njemu izuzetno važno poboljšanje odnosa sa Srbijom i realizacija kapitalnih infrastrukturnih projekata koji su od velikog značaja za Crnu Goru.

Kada je reč o rekonstrukciji Vlade Crne Gore sledeće godine i eventualnoj mogućnosti njegovog angažmana u novom kabinetu, kazao je da će odluku o eventualnom ulasku u vladu doneti u konsultaciji sa stranačkim organima.

- Svoj ključni politički cilj, pobedu nad Milom Đukanovićem, već sam ostvario, sve drugo je, makar što se mene tiče, manje važno. Postoji koalicioni sporazum koji smo potpisali sa premijerom Spajićem i što se partije na čijem sam čelu tiče, biće ispoštovan - rekao je Knežević.

Govoreći o objavljenim transkriptima preko skaj-aplikacije, koji govore o stanju crnogorskog pravosuđa, ocenio je da je ono što se pojavljuje u vidu skaj-prepiske samo delić dokaza o totalnoj posrnulosti crnogorskog pravosuđa.

- Zamislite državu u kojoj je predsednica Vrhovnog suda optužena da je zajedno sa sinom švercovala drogu i uzimala novac za presude, u kojoj su dva direktora policije švercovala cigarete, u kojoj je Specijalno državno tužilaštvo prvi saradnik i asistent "kavačkog klana", u kojoj agenti Agencije za nacionalnu bezbednost kidnapuju građane i o tome obaveštavaju Radoja Zvicera, a visoki policijski funkcioneri i šef "kavačkog klana" kupuju osuđujuću presudu za lidere srpskog naroda - istakao je Knežević.

Bonus video:

 


 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike