Kao Milo i Momir nekada: Da li će sukob Spajića i Milatovića oko imenovanja novih ambasadora dovesti do raskola

11.12.2023

17:35

0

Upitan da li to znači da se nije dobro krenulo u komunikaciji između vlade i predsednika on je kazao da je to pitanje za vladu

Kao Milo i Momir nekada: Da li će sukob Spajića i Milatovića oko imenovanja novih ambasadora dovesti do raskola
Jakov Milatović i Milojko Spajić - Copyright Printscreen/YouTube/Gov.me

Vlada Crne Gore ignoriše potrebu za uspostavljanjem dijaloga o koordinaciji spoljne politike, a prevashodno pitanju popunjavanja diplomatske mreže, rekao je danas crnogorski predsednik Jakov Milatović.

Milatović je novinarima, nakon svečanosti povodom 20 godina rada institucije Ombudsmana, rekao da je Kabinet predsednika početkom novembra poslao dopis vladi jer je želeo da se pokrenu spoljno-političke konsultacije.

- I pored naše upornosti, čini mi se da vlada trenutno ignoriše potrebu da se uspostavi formalan i civilizovan dijalog o koordinaciji spoljne politike, a pre svega da se otvore pitanja koja se tiču popunjavanja naše diplomatske mreže koja je, kao što znate, poprilično prazna - kazao je Milatović. 

On je rekao da Crna Gora na mnogim važnim međunarodnim adresama nema ambasadore i da je to veoma važno i hitno pitanje koje se mora zajednički otvoriti i dogovoriti.

Naveo je i da vlada predlaže ambasadore, nakon čega mišljenja daju nadležni odbor Skupštine i predsednik države.

- To je važno pitanje o kojem treba da se dogovorimo. Jedan poziv vladi i svim akterima u tom procesu da dođu na spoljnopolitičke konsultacije na koje su uredno pozvani od predsednika države -  kazao je Milatović apelujući na vladu da pokaže ozbiljnost i odgovornost u odnosu na to pitanje. 

Upitan da li to znači da se nije dobro krenulo u komunikaciji između vlade i predsednika on je kazao da je to pitanje za vladu.

- Predsednik je više puta uredno pozivao na konsultacije. Zbog čega se one još nisu desile, pretpostavljam da to još uvek nije Vladi prioritet - naveo je Milatović. 

Ostaje da se vidi hoće li ovaj sukob između predsednika i premijera po pitanju imenovanja novih ambasadora dovesti do raskola. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike