Ubicu iz Skoplja uporedili sa Hanibalom! Ubio Vanju i Pančea, pa sutradan gostovao u podkastu -ovo mu nisu prva ubistva?

09.12.2023

13:13

0

Autor: Lj. S.

Poznati novinar makedonskog lista izneo je svoje viđenje ponašanja osumnjičenog ubice Ljupča Palevskog

Ubicu iz Skoplja uporedili sa Hanibalom! Ubio Vanju i Pančea, pa sutradan gostovao u podkastu -ovo mu nisu prva ubistva?
Ljupčo Palevski - Copyright Facebook/Printscreen/Палевски Љупчо

Novinar makedonskog lista "Večer" Dragan Pavlović Latas, gostujući na jednoj televiziji komenatrisao ponašanje Ljupče Palevskog Palče nakon ubistva frizera Panče Žeževskog i devojčice Vanje i uporedio ga sa Hanibalom Lektorom, likom manijakalnog ubice iz filma " Kad jaganjci utihnu".

Poznati novinar izneo je svoje viđenje ponašanja osumnjičenog ubice Ljupča Palevskog i tvrdi da mu ovo nisu prva ubistva, ili da je on poremećen kao Hanibal Lektor.

- Gledao sam Palča u satima i danima neposredno pre ubistva, prvog ubistva, vremena do drugog ubistva i posle drugog ubistva. On je ubio čoveka u Velesu, pa je tri, četiri dana normalno živeo u Skoplju. Drugi dan ima emisiju na svom podkastu, a onda ubija devojčicu i beži u Srbiju. Dolazimo do zaključka, video sam ljude koji su ratovali 10 godina, ljude poremećenog uma od rata i ubistava, ali nikada nisam video takvu koncentraciju, tako zlu kontrolu. Tako poremećen um kojim ne upravljaju emocije, kao kod Palča,  video sam samo u liku Hanibala Lektera u filmu "Kad jaganjci utihnu" - rekao je Latas.

Printscreen/Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije
 

Na osnovu ovoga može se, kako tvrdi Latas, reći i da ovo najverovatnije nisu prva ubistva koje je Ljupčo Palevski izvršio, jer čovek koji prvi put ubije ne može tako da reaguje i ponaša se. 

- Prvo ubistvo čoveka, ako je prvo, ne može da reaguje i da se tako ponaša, ne može. Samo želim da dva iskusna tužioca i dva iskusna policajca istraže ova dva ubistva, ali i prošlost jer verujem da je on i ranije ubijao - tvrdi Dragan Pavlović Latas.

Podsetimo, Vanja (14) je nestala 27. novembar, a samo nekoliko dana pronađena je mrtva, zajedno sa Pančeom. 

Četvorica osumnjičenih za ubistvo maloletnice, uključujući oca devojčice, nalaze se u istražnom zatvoru u Šuto Orizari.

Trojica privedenih su priznali krivično delo, a Vanjin otac Aleksandar Đorđevski negirao umešanost u ubistvo i otmicu sopstvene ćerke. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike