Dobrosavljević: Uključivanje Srba u Vladu Crne Gore ključ stabilnosti

09.11.2023

16:22

0

Srbi su neophodan faktor za održavanje harmonije u zemlji

Dobrosavljević: Uključivanje Srba u Vladu Crne Gore ključ stabilnosti
Vladimir Dobrosavljević - Copyright 24sedam/Goran Sivački

U procesu formiranja nove Vlade Crne Gore, srpska zajednica je dobila priznanje od međunarodnih političkih faktora za učešće u izvršnoj vlasti, istakao je politički analitičar Vladimir Dobrosavljević u svojoj najnovijoj analizi političkih dešavanja. 

Dobrosavljević naglašava da je prisustvo srpskih političkih predstavnika u Vladi fundamentalno za stabilnost i mir u državi, što je posebno značajno u trenutnom nemirnom periodu.

Ovakav razvoj situacije smatra se ključnim uspehom srpskog naroda u Crnoj Gori, a njihovo učešće u Vladi se pokazuje kao neophodan faktor za održavanje harmonije u zemlji.

Dobrosavljević je takođe prokomentarisao odgađanje popisa stanovništva, koje je, prema njegovim rečima, izazvano opstrukcijama od strane lokalnih samouprava pod kontrolom prethodne vlasti. 

On upozorava na važnost izbegavanja etničkog inženjeringa koji je, kako navodi, bio prisutan u prethodnim popisima. Popis bi otkrio pravu demografsku sliku Crne Gore i razotkrio eventualne neregularnosti u biračkim spiskovima koje nisu bile adresirane već tri godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike