„Borio se svim srcem za svoju decu, za svoju porodicu“: Sahranjen Goran Šarić, čovek kojeg je u saobraćajnoj nesreći usmrtio Banožić

13.11.2023

23:33

0

Goran Šarić je bio vlasnik firma za građevinske radove. Iza sebe je ostavio suprugu i dve ćerke.

„Borio se svim srcem za svoju decu, za svoju porodicu“: Sahranjen Goran Šarić, čovek kojeg je u saobraćajnoj nesreći usmrtio Banožić
Copyright Društvene mreže

Sahranjen je Goran Šarić, otac dve devojčice koji je bio za volanom kombija u koji se zabio sad već bivši hrvatski ministar Mario Banožić.

Šarić je sahranjen u mestu Privlaka, u kojem je i živeo.

Goran Šarić je bio vlasnik firma za građevinske radove. Iza sebe je ostavio suprugu i dve ćerke. Na mestu njegove smrti goreo je jedan beli lampion. Cela Privlaka, u kojoj je Šarić živeo je u šoku. Za njega svi imaju samo reči hvale, prenosi Index.hr.

„Borio se svim srcem za svoju decu, za svoju porodicu“

„Još uvek mi nismo svesni da njega nema. Ne možemo doći k sebi kako se to moglo desiti i eto, šta da vam kažem, nije nam lako. Goran je bio pravi dečko, dobar i vredan dečko“, kazao je za HRT Ivica Perkunić, rođak preminulog.

Profimedia
 

„Super je bio dečko, vredan čovek. Borio se svim srcem za svoju decu, za svoju porodicu. Radio je građevinske radove, išao u Nemačku, svugde, da bi prehranio svoju porodicu i mamu koja je s njim“, kazao je poznanik Mato Perkunić.

Protiv Banožić krivična prijava

Policija je juče objavila detalje nesreće koju je izazvao Banožić. Banožić je preticao u magli, zaleteo se u kombi i usmrtio 40-godišnjeg Gorana Šarića. Plenković ga je odmah smenio.

U nastavku prenosimo policijsko saopštenje.

„Uviđajem saobraćajne nesreće, kojim je rukovodila zamenica Županijskog državnog tužilaštva u Vukovaru, utvrđeno je kako je 44-godišnji vozač (državni zvaničnik) ličnim vozilom vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se iz smera Vinkovaca u smeru Županje, obavljao radnju preticanja s leve strane teretnog vozila koje se ispred njega kretalo u istom smeru, a da se nije uverio da to može učiniti na siguran način ne ometajući saobraćaj iz suprotnog smera, usled čega je došlo do udara prednjeg dela vozila u prednji deo kombi vozila (teretno vozilo) pulskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smera upravljao 40-godišnjak.

Profimedia
 

Usled zadobijenih povreda 40-godišnji vozač je preminuo na mestu događaja, dok su 44-godišnjeg vozača radnici hitne medicinske pomoći prevezli u Opštu županijsku bolnicu u Vinkovce te potom u Klinički bolnički centar Osijek na dalje lečenje.

Po nalogu zamenice Županijskog državnog tužilaštva u Vukovaru, nad telom preminulog vozača obaviće se obdukcija u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Dr. Juraj Njavro u Vukovaru. Od 44-godišnjeg vozača su izuzeti nesporni uzorci krvi i urina radi analize.

Zbog sumnje da je kršenjem saobraćajnih propisa izazvao nesreću, protiv 44-godišnjeg vozača će Županijskom državnom tužilaštvu u Vukovaru biti podnesena krivična prijava za krivično delo Izazivanje saobraćajne nesreće.

Tokom obavljanja uviđaja nesreće, u vremenu od 8.15 do 16.26, za saobraćaj je bila zatvorena deonica državnog puta DC-55 (Vinkovci-Županja)“, stoji u saopštenju PU vukovarsko-srijemske.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike