"Otac optužio Srbe za genocid, a one za linč": Istoričar iz Rijeke o navodnoj ugroženosti Krivokapićevih ćerki u Srbiji

03.07.2021

14:50 >> 18:59

0

Autor: M. I.

Šarić navodi da se u slučanju navodnog progona radi o zameni teza

"Otac optužio Srbe za genocid, a one za linč": Istoričar iz Rijeke o navodnoj ugroženosti Krivokapićevih ćerki u Srbiji
Copyright Printscreen/Youtube/Facebook

Istoričar iz Rijeke Goran Šarić objavio je na svom Fejsbuk profilu otvoreno pismo ćerkama crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića, a povodom njihovih tvrdnji da je njihova bezbednost ugrožena u Srbiji.

pročitajte još:

Za šta je sve kriv Krivokapić?

– Krenula hajka u anti-srpskim i antiljudskim medijima, prije svega NovaS i N1 na Srbe i Srbiju zbog nepostojećeg progona ćerki premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića. Reč je o (ne)čoveku koji stoji iza rezolucije o srpskom genocidu, donacije vakcina tzv. vojsci tzv. Kosova, odbijanju potpisivanja ugovora sa SPC, a koje je potpisao sa ostalim verskim zajednicama u Crnoj Gori… duga je lista njegovih svinjarija, iako je kratko na vlasti – navodi Šarić.

Profimedia

Srbima u Crnoj Gori uskraćena prava, a one ispijaju koktele na Vračaru

Šarić navodi da se u slučanju navodnog progona radi o zameni teza.

– Krivokapićeve ćerke su izjavile da se zbog: “hajke koja je pokrenuta u beogradskim tabloidima ne osećaju bezbedno, te da je njihova porodica izložena nezapamćenom medijskom linču”.

Evo kako Montenegrinke, NovaS i N1 zamenjuju teze. Nisu linču izloženi Srbi u Crnoj Gori u kojoj vlada njihov otac, Srbi koji čine trećinu stanovništva, a ne smeju da rade u državnim službama i nemaju ministre, koje montenegrinska skupština proglašava genocidnim, nego su ugrožene Krivokapićeve ćerke dok sa silikonskim usnama pod ful profi šminkom ispijaju koktele na Vračaru. Kako su tačno ugrožene? Plaše se da im konobar u “Vule vu” ne pljune u piće od 10 evra? Najbolje da im Srbija plati jednu rehabilitaciju na Maldivima gde će zalečiti duševne boli – napisao je istoričar.

On je dodao da se ovde ne radi ni o kakvom “progonu” nego o napadu na Srbe u Crnoj Gori.

Printscreen/Youtube, Novi Standard

– NovaS i N1 pišu da su beogradski tabloidi Krivokapića proglasili izdajnikom i čovekom koji pljuje Srbiju. Šta je pogrešno u tim konstatacijama, osim da to nisu beogradski tabloidi? Ovo nije sukob Krivokapića i beogradskih tabloida kako N1 i NovaS žele prikazati, nego Krivokapićeve-Dritan-NATO-vlade i srpskog naroda – smatra Šarić.

Otac optužio Srbe za genocid, a ćerke za linč

On je dodao da ćerke crnogorskog premijera žive na “visokoj nozi” dok se prava Srba u Crnoj Gori gaze, a na ulicama odjekuju ustaške pesme.

– “O svemu smo obavestile institucije koje se bave bezbednošću u Crnoj Gori”, kažu sestre Krivokapić. Dakle, otac “prijavio” Srbiju za genocid, vi za medijski linč. Sestre nastavljaju sa patetikom: “Nas niko nije naterao da odemo u Beograd i počnemo da se profesionalno ostvarujemo, već smo to učinile iz ljubavi.” Iz ljubavi prema čemu? Prema estetskim klinikama ili prema “Šeheru” i “Maderi”? Dok vi živite život zlatne omladine i proseravate se u glavnom srpskom gradu, vaš otac šikanira te iste Srbe u Crnoj Gori. Niste pisali saopštenja kad je pevaljka koja je svoju karijeru poput vas izgradila u tom omraženom Beogradu, nedavno ponosno pevala Thompsonove pesme u Nikšiću – kaže Šarić.

Ko brani Krivokapića?

Istoričar se osvrnuo i na medijsku mašineriju koja je pohitala u pomoć premijeru Crne Gore.

Printscreen/Youtube, Novi Standard

– NovaS i N1 pišu: “Podsetimo, od kada je crnogorski parlament usvojio Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, mediji pod kontrolom režima u Srbiji su svakodnevno pisali o predstavnicima vlasti u Crnoj Gori, u prvom redu o premijeru Zdravku Krivokapiću, iako je u dokumentu naznačeno da pomenuta Rezolucija nije uperena ni protiv jednog naroda.” Mediji pod kontrolom režima? A pod čijom ste vi kontrolom? Samo medijima pod kontrolom režima smeta optuživanje Srba za genocid? Vama to ne smeta? Kažete, u rezoluciji piše da nije uperena ni protiv jednog naroda? Ima li kraja vašem licemerju? Genocid prema definiciji NE MOGU počiniti pojedinci! Zašto Krivokapić nije doneo rezoluciju o genocidu u Mosulu i rekao da to nema veze sa Amerikancima? I kako je genocid kad Srbi ubiju nekoliko hiljada muslimana u Srebrenici, a nije genocid kad Amerikanci ubiju nekoliko desetina hiljada muslimana u Mosulu? – pita Šarić.

“Priština i Tirana su vaši saveznici”

On se zapitao i kako to da su Krivokapićeve ćerke do sada izdržale u srpskoj prestonici, ako im je toliko teško.

– Sestre Krivokapić završavaju: “Trenutno smo u Crnoj Gori, a da li ćemo napustiti Srbiju i Beograd odlučićemo nakon konsultacija s porodicom i službama koje u Crnoj Gori procenjuju našu bezbednost.”
Ne znam kako ste i do sada izdržali sa tim “genocidnim Srbima”? Kako vas ne zaboli želudac od pogleda na genocidaše dok ispijate “Aperol špric” u “Suveniru”? Šta će vam Beograd kad su Srbi takvi, imate Prištinu ili Tiranu, to su vaši saveznici – kaže istoričar.

On je dodao da bi Srbija trebalo da zabrani ulazak poslanicima koji su glasali za spornu rezoluciju.

– Za koliko Srba nema mesta u Beogradu dok vi ovde “gradite karijeru”? Šta je trebala Srbija, da vas nagradi direktorskom pozicijom? Da je Srbija normalna država, svi, ponavljam svi poslanici crnogorskog parlamenta koji su glasali za rezoluciju, uključujući i članove njihovih porodica dobili bi zabranu ulaska u Srbiju – napisao je Šarić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike