Hrvatica je pre dve nedelje popila mineralnu vodu i osetila peckanje: "Završila sam na antibiotiku i dalje ne razaznajem ukuse"

08.11.2023

22:30

0

Mia Dumenčić je navodno pila Romerkuelle, nakon čega je počelo da je peče grlo, posle čega je završila na antibioticima, a posedice još oseća

Hrvatica je pre dve nedelje popila mineralnu vodu i osetila peckanje: "Završila sam na antibiotiku i dalje ne razaznajem ukuse"
Römerquelle voda - Copyright Profimedia

Nakon što je Državni inspektorat Hrvatske naložio povlačenje sumnjivih proizvoda s tržišta zbog činjenice da je veliki broj ljudi završio u bolnicama zbog sumnje na trovanje gaziranim pićima, javila se Mia Dumenčić, tvrdeći da je pre dve sedmice imala je iskustvo slično trovanju.

Dumenčić je navodno pila Romerkuelle, nakon čega je počelo da je peče grlo, posle čega je završila na antibioticima, a posedice još oseća - ne razlikuje ukuse i ima crvene tačkice na jeziku i grlu, piše Dnevnik.hr.

– Pre dve nedelje smo suprug i ja stigli iz Nemačke i svratili u Zagreb da nešto uradimo. Seli smo u kafić na Trešnjevcu, čekali smo montažu na auto. Pili smo kafu i Romerkuelle sa ukusom limunske trave. Sećam se da sam insistirao kod konobara da mi donese flašu iz gajbe da mi piće ne bude previše hladno, jer mi to ponekad smeta. Prvo sam popio kafu, pa piće, i odmah sam osetio peckanje u grlu i stezanje. Ali na to nisam mnogo obraćala pažnju jer smo jurili dalje u Našice, opisala je Mia.

Pitala se kako joj gori grlo, a kako se situacija nije smirila, posetila je lekara opšte prakse.

 

 


- Kada je doktorka pogledala grlo, rekla je da je jako crveno i da izgleda kao da ga je ugrizla stomačna kiselina. Ja nemam problem sa tim. Doktorka mi je dala dve kutije antibiotika i rekla da joj se javim ako se situacija ne smiri, rekla je Mia, koja se trenutno nalazi u Nemačkoj i šokirana onim što se dešava u Hrvatskoj po pitanju sumnjivih pića.

 

- I dalje osećam peckanje u grlu i stezanje, imam crvene tačke na jeziku i grlu. Takođe, hrana mi je bljutava, bez ukusa, opisuje Mia, koja već uzima drugu kutiju antibiotika, što joj, izgleda, ne pomaže.

Iako je i suprug popio isto piće, nije ga popio i dobro se oseća, malo ga je bolelo grlo, ali nema razloga za brigu, piše Dnevnik.hr.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike