Panika u Hrvatskoj: Rafovi na kojima su bili "Koka-Kolini" proizvodi potpuno prazni - oglasila se i sanitarna inspekcija

08.11.2023

12:33

0

Autor: M.M.

Obavljen je inspekcijski nadzor u trgovačkom društvu u Zagrebu

Panika u Hrvatskoj: Rafovi na kojima su bili "Koka-Kolini" proizvodi potpuno prazni - oglasila se i sanitarna inspekcija
Sklanjaju pića sa rafova - Copyright Profimedia

U prodavnicama i marketima u Hrvatskoj sa polica su počeli da sklanjaju proizvode kompanije "Koka-Kola".

Članice "Fortenova grupe" - "Konzum", "Velpro", "Tisak" i "Roto Dinamic" - samostalno i preventivno povlače sva bezalkoholna pića iz svojih radnji, piše Jutarnji.hr.

Na ovu odluku došli su nakon što se o slučaju trovanja gaziranim pićima u Hrvatskoj oglasio Državni inspektorat.

AP Photo/Brittany Peterson
 

Sanitarna inspekcija DIRH-a odmah po primanju informacije o događajima u Rijeci obavila je inspekcijski nadzor u ugostiteljskim objektima i kod distributera u Rijeci. U sklopu inspekcijskih nadzora uzeta su četiri uzorka, svi marke Romerquelle, koji su na analizi u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, navode u saopštenju.

Ističu kako u inspekcijskim nadzorima u prometu nije zatečena suspektna serija Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml, a koju je konzumirala osoba sa zadobijenim telesnim povredama.

Na osnovu informacija koje su dobili juče, inspekcija je izuzela jedan uzorak koka-kole, Original taste, gazirano osvežavajuće bezalkoholno piće od 500 ml, iz samouslužnog aparata, kao i još dva uzorka koka-kole - 2 l, Original taste i Zero iz maloprodajne trgovine.

Sanitarna inspekcija obavila je inspekcijski nadzor u trgovačkom društvu u Zagrebu.

Kako dalje navode, u cilju zaštite interesa i zaštite zdravlja ljudi, odnosno postojanja sumnje da hrana nije sigurna, a u skladu s Zakonom o hrani, sanitarna inspekcija je trgovačkom društvu privremeno zabranila stavljanje na tržište i povlačenje sumnjivih proizvoda.

Profimedia
 

 

Inspekcijski rad je u toku, te će, čim stignu rezultati analiza, sanitarna inspekcija preduzeti sve zakonom propisane mere. Državni inspektorat o tome će obavestiti javnost.

U prodavnicama i marketima počeli su da sklanjaju proizvode kompanije "Koka-Kola" sa polica.

 

Podsetimo, juče je odjeknula vest da je nekoliko ljudi otrovano nakon konzumiranja gaziranih pića.

Iz ove kompanije su se odmah oglasili i saopštili da preduzimjaju sve korake kako bi zaštitili javno zdravlje.

TANJUG/ FOTO HINA/ TOMISLAV PAVLEK
 

Jutros se oglasio i hrvatski ministar zdravlja koji je potvrdio da je šestoro pacijenata primljeno sa mogućim posledicama uzimanja korozivnih materija.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike